Megakadályozhatom az unokám örökbe-adását?

Figyelt kérdés
Lányom 17 éves, várandós. Nem akarta megtartani, de kicsúszott a 12 hétből, de a terhesség alatt végig nagyon el volt keseredve, nem akarta a babát, felvette a kapcsolatot egy örökbefogadó ügynökséggel, akik találtak egy párt. Én nagyon szeretném, ha akkor nekem adná örökbe a babát, vagy nevelném én, míg ő nem lesz elég önálló és érett, de nem lenne ilyen végleges, meggondolhatná magát, szerintem ez egy borzasztó ötlet, most így érti, de huszonévesen garantáltan másként szeretné majd... Nem tudom, tehetek valamit?

2013. máj. 28. 23:34
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
87%

én fordítva látom.

ha a nagyival marad, akkor az egy esély, hogy az örökbeadási tette ne visszafordíthatatlan lengyen.

Ha örökbeadja, akkor mindig ott fog a lalkében lappangani, hogy nem lehet mellette (pláne, ha később meggondolná magát, vagy érettebbé válna, vagy az anyagi helyzete megjavulna)

Szerintem inkább feszengjék végig azt a 3-4 évet, de maradjon a családban a gyerek.

Én hálás lennék, ha az én akadályoztatottságom miatt más mellettem tartaná a gyerekemet.

Ha erőszakból született, csak akkor tudnám megérteni, hogy az anya látni sem akarja.

2013. máj. 30. 09:34
 12/20 anonim ***** válasza:
35%
Mindegy, utolso, a nagyszulo nem fogadja orokbe, ha az anya nem akarja
2013. máj. 30. 11:37
 13/20 anonim ***** válasza:
hát, igen
2013. máj. 30. 11:39
 14/20 anonim ***** válasza:
75%

Az anya látni sem akarja? Lehet. Mert 17 éves, és nem akarta a gyereket. Szerintem a legfelelősségteljesebb döntés az örökbeadás. A gyerek teljes családot kap, a tini meg tanulhat tovább.

Én nem tartom akkora tragédiának, ha valaki örökbe adja a gyerekét, nem is értem, miért nem fogadják el sokan ezt a döntést.

2013. máj. 31. 14:11
 15/20 anonim ***** válasza:
73%

Beszélj vele, elvégre csak a te lányod és te csak az anyja vagy. Na most amúgy úgy gondolom, hogy a gyereknek borzasztó lesz úgy fölnőni, hogy azt hiszi te vagy az anyja, majd kb 10 éves kor körül tudatosítani benne, hogy nem, hanem a lányod. Szerintem a babákban olyankor alakul ki, hogy ki a mamája amikor valaki a legtöbbet foglalkozik vele. Szóval ha a kezdetektől nem a lányod neveli akkor később ebből még gondok születhetnek.

Mindenestre azt a megoldást sem találom megfelelőnek, hogy adjátok örökbe, mivel nekem sose lenne hozzá merszem.

Még valami, a lányoddal mennyit társalogtál a szexről és a fogamzásgátlásról? Valamint 12 hét alatt nem vetted észre hogy változott, plusz a menstruációból sem tudtatok következtetni?

Ha nem foglalkoztál vele eleget akkor egy kicsit nézz magadba szerintem. Nem bántásként mondom, de lehet, hogy akkor nem lenne most semmi baj.

És amúgy a gyerek apja? Ő vele mi van? Egyáltalán bele akar szólni ebbe az egészbe vagy inkább már elhajtott egy jobb éghajlatra?

2013. jún. 2. 16:11
 16/20 anonim válasza:
szerintem jelezze a gyámhivatalnak, hogy ön örökbefogadná a babát
2013. jún. 29. 20:42
 17/20 anonim ***** válasza:
61%

Az alapítvánnyal vigyázzon,ha kell el viszik a lányát anya otthonba,mondván ki mentik a nem kívánt közegből.

A cèl pedig nem más mint,hogy lenyulják a gyereket a klientúrájukna !

Nyilván nem mid effèle,melyik alapítvány az akivel felvette a kapcsolatot?

Nem a levegőbe beszèlek,

Sajna nap mint nap ezt látom!

2014. aug. 9. 13:56
 18/20 anonim ***** válasza:
na mi lett a dontes???
2014. nov. 11. 08:22
 19/20 A kérdező kommentje:

A lányom a leglelkesebb anyuka lett, imádja a kislányát, teljesen oda van érte. Az elején úgy volt, hogy én fogom nevelni, de az szinte a rögtön beleszeretett a babába és a szerepbe.

Sajnos az ehhez vezető út döcögős volt, még örökbe fogadó szülőket is talált, akikkel többször is találkozott és akik végül is így nagyot csalódhattak.

De azt gondolom, hogy a gyerek helye a családban van, ha fel tudják nevelni, biztos sok olyan örökbe adásra váró bébi van, akiknek családi körülményei ellehetetlenítik, hogy otthon cseperedjenek.

2014. nov. 11. 10:52
 20/20 anonim ***** válasza:
53%
örülök, hogy így történt
2014. dec. 28. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!