Jó ötlet lenne ez (bővebben lent)?

Figyelt kérdés

13 éves múltam, lány vagyok és nincs testvérem. Szeretném, hogy legyen egy örökbefogadott hugicám. Lehet olyat, hogy egy kb. 5 éves kislányt örökbefogadunk nekem testvérnek? És tényleg igaz hogy nagyobb gyerekek örökbefogadási eljárása rövidebb idő mint a babáké?

13/L

2013. máj. 26. 15:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem a Te döntésed hanme a szüleidé és ez nem ugy megy hoigy elmennek hogy jónapot kérek egy gyerket. Elötte komoly vizsgálatok vannak. Egyáltalán a szüleid akarnak még gyerket? Igen nagyobb gyerek örökbefogadása gyorsabban megy mint egy babájé. Ha úgy döntenek hogy örökbe fogadnak az nem neked lesz testvérnek igazán hanem nekik még egy gyerkenek, az csak követekezménye hogy neked lesz egy testvéred.
2013. máj. 26. 15:35
 2/7 anonim ***** válasza:
A te szemszögedből zseniális ötlet. A szüleidnek viszont nem csak egy plusz gyereket jelent, aki veled játszik és akivel jóban vagy, de még egy gyereket, akit etetni, ruházni, oktatni kell, felnevelni, jövőt biztosítani, stb. Ez nagyobb felelősség, mint 13 évesen látszik! Az is lehet, hogy összevesztek akislánnyal, lesznek konfliktusok, ahogy minden családban is, visszacsinálni pedig nem lehet. Nem hiszem, hogy a magányodra ez a megoldás, ha a szüleidnek eddig nem jutott eszébe még egy gyereket vállalni. Talán a barátaiddal kellene többet játszanod, és kb. 2-3 év múlva már egész másképp fogod gondolni, hogy van-e egy húgod, aki rajtad lóg, vagy sem. Én támogatom az ötleted, vezesd fel a szüleidnek, de ne éld bele magad, mert nem sok esély van, hogy valóra is válik.
2013. máj. 26. 15:49
 3/7 A kérdező kommentje:
Az van, hogy a szüleim akartak tesót, csak hát nem lett :S
2013. máj. 26. 20:33
 4/7 anonim ***** válasza:

persze, jó ötlet.

tudnod kell, hogy azokat a gyerekeket adják ki hamarabb, akik betegek, vagy roma származásúak, mert őket kevésbé veszik ki.

előtte van felkészítő tanfolyam, és környezettanulmány.

a fiatalabb szülőd legfeljebb 45 évvel lehet idősebb mint a kisgyerek.

2013. máj. 31. 20:20
 5/7 Claww válasza:

Beszéld meg a szüleiddel..egyébként nem akarom elvenni a kedved de az ilyen örökbefogadott gyerekekkel sok baj van..(pl lopnak,szemtelenek)Unokabátyámék nevelő szülök és náluk pont ilyen gyerekek vannak addig amig valaki örökbe nem fogadja őket. Hát azok aztán szépen meglopták őket,vissza beszélnek stb. pedig nagyon sok szeretet kapnak..és semmiben sem szenvednek hiányt..mégis ilyenek.. mert a vér nem válik vizzé..és sajnos olyan lelki traumán mennek keresztül ami nem gyerek játék..=/ Én sajnálom őket..nem tehetnek róla hogy a szüleik ilyenek..

De neked a legjobbakat kivánom :D

2013. jún. 1. 20:07
 6/7 anonim ***** válasza:

én m azt mondanám, hogy a vér nem válik vízzé,

henam azt, hogy ilyen környezetből jöttek, ezt tanulták,

vagy a későbbi életük során ez ragadt rájuk, mert ez volt kifizetődő magatartásforma (intézetben, nev,szülőknél, stb)

2013. jún. 2. 00:20
 7/7 Szabi15 válasza:
Lehet, ha a szüleiddel meg tudod beszélni. Ez valóban nem kis döntés tőlük. Az utolsó kettőre, minnél kisebb korban vannak örökbe fogadva, annál jobban lehet nevelni őket, hiszen egy baba, de még egy 3-4 éves sem lehet vészes az miatt, amit eddig kapott. És szerintem az sem a legjobb ötlet, ha túl meg kapnak mindent. Szerintem ha egyenlőként vannak kezelve, semmi probléma nem lehet. Meg kell értetni, hogy ők ezzel jót kapnak, és meg kell értetni velük minden mást. Ha nagyobbak. De egyébként én támogatom, sok sikert!
2013. jún. 4. 02:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!