Örökbe fogadhatom egy 16 éves lány babáját? Nálunk lakik mert kirúgták otthonról a terhessége miatt.
nem nagyon értem miért lett lepontozva a válaszom...
rázós, mert nyílt örökbefogadás esetén is jó ha tökéletesen tisztázva vannak a viszonyok, és van kellő távolság az örökbeadó és az örökbefogadó szülő között. Ez most egyszerűnek tűnhet, de ha továbbra is veletek marad a lány, akkor ki ki lesz a családban? Kit fog majd egyévesen anyának hívni a gyermek, hogy fog tudni érzelmileg eltávolodni az örökbeadó? Vannak esetek, ahol tartják a kapcsolatot, de nagyon sok olyanról hallottam, amikor ebből komoly konfliktusaik támadtak. Nem elhanyagolandó kérdés, h a lány családja és az 'apuka' családja hogy áll a kérdéshez. Amennyiben van apuka (mármint hivatalosan és nem vélelmezett), neki is hozzá kell járulnia. Szintén nyílt örökbefogadással adoptáltuk babánkat, de nekünk egy civil szervezet segített, és ő a kapocs köztünk és az örökbeadó között. Nem riogatni szeretnélek, de az örökbefogadás egy emberről szól elsősorban, mégpedig a babáról, és az ő érdekében lenne muszáj tisztázni ilyen és hasonló kérdéseket.
Jogilag az út járható, mégegyszer mondom, de szerintem vannak más szempontok is. Kívánom nektek h a legjobban alakuljanak a dolgaitok!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!