Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Örökbe fogadhatom egy 16 éves...

Mara Acoma kérdése:

Örökbe fogadhatom egy 16 éves lány babáját? Nálunk lakik mert kirúgták otthonról a terhessége miatt.

Figyelt kérdés
Nincs rokoni kapcsolat közöttünk, csak nem volt hová menni és befogadtuk. A babát már nem tudta elvetetni, mi viszont nagyon régóta vágyunk egy kicsi jövevényre. Tiltja a törvény, hogy felneveljük? Természetesen az anyuka is addig marad, amíg akar, de a babát nem szeretné megtartani. Így neki is lenne lehetősége új életet kezdeni és nekünk is meglenne a babóca. Valami ötlet? Járt már ebben a cipőben valaki? Meg tudjuk ezt oldani? Mit tegyünk?

2012. nov. 5. 09:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Csak a hazassag nagykorusithatna. Azert razos, mert nem nagykoru. Jelenleg a szulei felelnek erte. Ha a baba megszuletik, a kismama anyja lesz a gyamja addig, amig a lany 18 eves nem lesz. Mivel nem nagykoru, a babat nem adhatja orokbe. A gyam hozzajarulasaval tehetne csak meg.
2012. nov. 5. 15:23
 12/17 anonim ***** válasza:
Szerintem azért túlzottan ne éld bele magad ebbe az örökbefogadás dologba! Elképzelhető, hogy a lány meggondolja magát a szülés után, amikor meglátja a babát...Sosem lehet tudni!
2012. nov. 5. 15:43
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

nem nagyon értem miért lett lepontozva a válaszom...

rázós, mert nyílt örökbefogadás esetén is jó ha tökéletesen tisztázva vannak a viszonyok, és van kellő távolság az örökbeadó és az örökbefogadó szülő között. Ez most egyszerűnek tűnhet, de ha továbbra is veletek marad a lány, akkor ki ki lesz a családban? Kit fog majd egyévesen anyának hívni a gyermek, hogy fog tudni érzelmileg eltávolodni az örökbeadó? Vannak esetek, ahol tartják a kapcsolatot, de nagyon sok olyanról hallottam, amikor ebből komoly konfliktusaik támadtak. Nem elhanyagolandó kérdés, h a lány családja és az 'apuka' családja hogy áll a kérdéshez. Amennyiben van apuka (mármint hivatalosan és nem vélelmezett), neki is hozzá kell járulnia. Szintén nyílt örökbefogadással adoptáltuk babánkat, de nekünk egy civil szervezet segített, és ő a kapocs köztünk és az örökbeadó között. Nem riogatni szeretnélek, de az örökbefogadás egy emberről szól elsősorban, mégpedig a babáról, és az ő érdekében lenne muszáj tisztázni ilyen és hasonló kérdéseket.

Jogilag az út járható, mégegyszer mondom, de szerintem vannak más szempontok is. Kívánom nektek h a legjobban alakuljanak a dolgaitok!!!

2012. nov. 6. 11:10
 14/17 anonim ***** válasza:
Ezt a babát nem lehet örökbe fogadni, hiszen az anyja nem nagykorú, igy nem adhatja örökbe, sőt, nevelni sem nevelheti, gyamot kell ki rendelni. A legjobb lenne felvenni a kapcsolatot a szüleivel.
2012. nov. 6. 11:13
 15/17 anonim ***** válasza:
Szerintem megoldható a dolog, csak fel kell venni a kapcsolatott a megfelelő szervekkel. Felkeresni a szülőket? Mégis milyen szülőket? Aki ilyen helyzetben kidobja a saját gyerekét az a szemembe nem szülő.
2013. jan. 2. 12:55
 16/17 anonim ***** válasza:
Mire jutottatok?
2013. febr. 23. 14:37
 17/17 anonim ***** válasza:
mi lett végül??
2013. aug. 16. 23:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!