Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Az örökbefogadás miatt jönnek...

Az örökbefogadás miatt jönnek a jövő héten környezettanulmányra. Mennyire kell kirittyenteni a lakást? Mire figyelnek egyáltalán?

Figyelt kérdés

2012. okt. 20. 15:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Egyik ismerősömék nemrég kapták meg a babát, és kimentek ugye előtte. Ők meg pont felújításban voltak...Gondolhatod mekkora volt a rend!

De nekik az első baba is örökbefogadott, így más ismerték őket.

Meg ugye kétszer mennek ki, tehát nem egy alkalomból vonnak le következtetést!

2012. okt. 23. 06:55
 12/19 Nagyfater ***** válasza:

A környezettanulmánykor megnézik a lakás nagyságát, állapotát, felszereltségét, és ha van (lesz) együtt élő más családtag, akkor vele is elbeszélgetnek.

Nincsenek extra követelmények, de arra készülj fel, hogy a környezettanulmány _szubjektív_ dolog, ami nagymértékben függ attól a személytől, aki végzi. Ne sértődj meg, ha a stílusa esetleg nem túl barátságos, vagy éppen olyasmi után is érdeklődik, ami szerinted már nem tartozik rá; válaszolj mindenre nyugodtan és udvariasan.

2012. okt. 23. 10:00
 13/19 anonim ***** válasza:

Azért írtam le a vegyszerek , ablak, erkély stb.. mert nekem is van ismerős körben örökbefogadott baba, ők hat hónaposat "kaptak" és nézték ezeket mind ! Ha nincs idő megcsinálni addig míg kimennek, akkor is tudj róla mik a veszélyek és ne érjen meglepetésként egy két ilyen vagy hasonló kérdés ez ügyben ha kimennek ... meg pl ha kertes ház a kapa kasza ne legyen az udvaron elérhető helyen :D

Én azért sok sikert kívánok és szorítok nektek, hogy saját baba is összejöjjön !

2012. okt. 23. 10:04
 14/19 anonim ***** válasza:

Szia kedves kérdező-én kérdeztem meg,hogy leírnád-e az örökbefogadás menetét?

Mi nem próbálkozunk már,mert a kaáliban is azt mondták,hogy elég macerás ügyfelek vagyunk,mind a kettőnknek vannak bajai-és spermánk sincsen-így azt gondolom,hogy nem áldozunk bele több száz ezer ft-ot,és hát legyünk őszinték ezek a beavatkozások és hormonális kezelések sem egyszerűek és veszélytelenek,illetve nekem kellene 40 kg-ot fogynom,hogy egyáltalán foglalkozzanak velünk...-esélytelen...-így marad az örökbefogadás-de anyósom nem akarja-és ő befolyásolja a páromat...-szóval nagyon rosz most minden :(((

2012. okt. 23. 11:53
 15/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Tudom, hogy a vegyszereket távol kell tartani a gyerkőcöktől, de mivel kb. 4 év választ el, hogy megkapjuk a babát, et most annyira nem éreztem fontosnak :( Köszönöm a drukkokat! Örülnék, ha sikerülne a saját, mert annyira szívesen gyerekeznék már! És olyan rossz, hogy ennyire hosszú a várólista az örökbefogadásnál. De kistesónak pont jó lenne. :) :) :) Van sansz, hogy összejön, csak nem túl fényes...
2012. okt. 23. 18:34
 16/19 A kérdező kommentje:
Kedves 14-es! Anyósod miért nem akarja? És a párod hallgat rá? Nekem irtó szerencsém van, mert a férjem egy nagyal ilyen szempontból.
2012. okt. 23. 18:35
 17/19 LeGrady válasza:
Nyugodtan mesélj a tervekről is, a jelen állapotot (tiszta, rendes, stb azt látják) - ebből leszűrhetik a felkészültséget, átgondoltságot.
2012. okt. 25. 20:52
 18/19 anonim válasza:
Egy jó tanács: Egyik ismerős mesélte, hogy ha cigány gyereket is örökbe fogadna valaki akkor jó ha ezt elmondja a hatóságnál, így sokkal gyorsabban kap gyereket. Hivatalosan nem kérdezhetnek rá, de mivel az örökbeadható gyerekek túlnyomó többsége cigány és a legtöbb örökbefogadó nem szeretne cigány gyereket, csak akkor ajánlanak örökbefogadásra ilyen gyereket, ha valahogy tudomásukra jut, hogy biztosan elfogadnák, netán ezt preferálnák az örökbefogadó szülők.
2012. okt. 28. 10:52
 19/19 A kérdező kommentje:
Megkérdezték, hogy mehet-e roma gyerek, nem óvatoskodtak. :) A lakás-látogatásról, ha valaki még előtte áll: a nő körbefutott, és éppenhogy csak egy pillantást vetett a helyiségekre. Aztán beszélgettünk, a szabadidős tevékenységünkről meg a családunkról érdeklődött. Meg mesélt az eljárásról. Nagyon jó véleményt írt rólunk, pedig nem volt pedáns rend. Szóval, nem kell izgulni, senki nem húzza végig az ujját a könyvespolcokon :)
2013. jan. 15. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!