Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Mi lehet az oka, hogy születés...

Mi lehet az oka, hogy születésem után változott a vezetéknevem?

Figyelt kérdés

Kicsit triviálisnak tűnik a kérdés, mert a vezeték nevem az egyik féltestévem neve volt.

85-ös évben születtem.

Több papíron is így vagyok, pl Kis Jakab voltam, aztán később lett újabb papírokon Gipsz Jakab az apám neve. Van olyan papír amin át lett húzva a Kis név és fölé lett írva a Gipsz. Egyik papíron a féltestvérem apja van, van egy egészségügyi lapom is, ahol ott a Kis Jakab, áthúzva, átírva, hogy Gipsz, illetve az apa neve a féltestévrem apja van odaírva, felette odaírva, hogy T.apa: Gipsz Apa

a foglalkozása neve meg munkahelye stimmel az a Gipsz Apáé.

Apám gyerekként azt mondta, hogy elírták.

Most így nézem, pl a születési anyakönyvi kivonatom is 86-os, tehát 1 évvel későbbi mint amikor születtem.

Szóval hogy lehetett ilyen, milyen magyarázatok vannak erre?

Szóval mindig is tudtam, hogy ezeken a papírokon így van, csak most így 40 éves fejjel kicsit kattogok rajta, illetve a párom szivat...

Beszélek majd faterommal, bár sztem élete végéig tagadná ha nem lennék vér szerinti gyereke.

Egyébként nem változtatna semmin, csak kíváncsi vagyok.

szept. 20. 15:48
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

1.Anyàd első fèrje nevvèt kaptaf,csak születèssdkor nem voltak elvàlva?!

2.Mikor a fiam született nem volt apasàgi nyilatkozat,mert koraszülott lett ès nem intèztuk el.Az apja hiàba volt ott a szülèsnèl,az èn nevemet kapta,apasàgi nyilatkozat hijjàn.Kèyőbb mindent ujjat kellett csinàltatni.

szept. 21. 03:26
 12/13 anonim ***** válasza:

Ezt egyedul ugy lehet kivedeni, ha a valas utan gyorsan osszehazasodik az anya a biologiai apaval, meg a gyerek szuletese elott. Igy nem a volt ferje lesz anyakonyvezne a szuletendo gyerek.

Igy voltak Kulcsar Edinaek, meg hazas volt amikor a mostanitol teherbe esett. Elvaltak, aztan gyorsan osszehazasodott a gyereke apjaval, igy nem az exferj nevere kerult a gyerekuk.

szept. 21. 05:30
 13/13 anonim ***** válasza:

Szia.

Ez abban az esetben fordulhat elő, ha anyukád mikor apukáddal együtt volt, de még nem házasodtak össze a szuletesed előtt és Kissné volt akkor automatikusan sajnos az előző ferj nevére tesznek. Ha a szuletesed előtt pár héttel vagy a szuletesed után házasodtak össze a szüleid akkor sajnos ez előfordulhat.

A férjem előző házasságában volt ilyen sajnos mikor még az ex a férjem nevét viselte és varandos lett attól a palitol akivel megcsalta a férjem, el kellett vegye a másik hapsi, hogy a gyerek a szuletesnel az ő nevét kapja mert a férjemnek semmi köze nem volt az új gyerekhez

szept. 27. 06:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!