Mi lehet az oka, hogy születésem után változott a vezetéknevem?
Kicsit triviálisnak tűnik a kérdés, mert a vezeték nevem az egyik féltestévem neve volt.
85-ös évben születtem.
Több papíron is így vagyok, pl Kis Jakab voltam, aztán később lett újabb papírokon Gipsz Jakab az apám neve. Van olyan papír amin át lett húzva a Kis név és fölé lett írva a Gipsz. Egyik papíron a féltestvérem apja van, van egy egészségügyi lapom is, ahol ott a Kis Jakab, áthúzva, átírva, hogy Gipsz, illetve az apa neve a féltestévrem apja van odaírva, felette odaírva, hogy T.apa: Gipsz Apa
a foglalkozása neve meg munkahelye stimmel az a Gipsz Apáé.
Apám gyerekként azt mondta, hogy elírták.
Most így nézem, pl a születési anyakönyvi kivonatom is 86-os, tehát 1 évvel későbbi mint amikor születtem.
Szóval hogy lehetett ilyen, milyen magyarázatok vannak erre?
Szóval mindig is tudtam, hogy ezeken a papírokon így van, csak most így 40 éves fejjel kicsit kattogok rajta, illetve a párom szivat...
Beszélek majd faterommal, bár sztem élete végéig tagadná ha nem lennék vér szerinti gyereke.
Egyébként nem változtatna semmin, csak kíváncsi vagyok.
1.Anyàd első fèrje nevvèt kaptaf,csak születèssdkor nem voltak elvàlva?!
2.Mikor a fiam született nem volt apasàgi nyilatkozat,mert koraszülott lett ès nem intèztuk el.Az apja hiàba volt ott a szülèsnèl,az èn nevemet kapta,apasàgi nyilatkozat hijjàn.Kèyőbb mindent ujjat kellett csinàltatni.
Ezt egyedul ugy lehet kivedeni, ha a valas utan gyorsan osszehazasodik az anya a biologiai apaval, meg a gyerek szuletese elott. Igy nem a volt ferje lesz anyakonyvezne a szuletendo gyerek.
Igy voltak Kulcsar Edinaek, meg hazas volt amikor a mostanitol teherbe esett. Elvaltak, aztan gyorsan osszehazasodott a gyereke apjaval, igy nem az exferj nevere kerult a gyerekuk.
Szia.
Ez abban az esetben fordulhat elő, ha anyukád mikor apukáddal együtt volt, de még nem házasodtak össze a szuletesed előtt és Kissné volt akkor automatikusan sajnos az előző ferj nevére tesznek. Ha a szuletesed előtt pár héttel vagy a szuletesed után házasodtak össze a szüleid akkor sajnos ez előfordulhat.
A férjem előző házasságában volt ilyen sajnos mikor még az ex a férjem nevét viselte és varandos lett attól a palitol akivel megcsalta a férjem, el kellett vegye a másik hapsi, hogy a gyerek a szuletesnel az ő nevét kapja mert a férjemnek semmi köze nem volt az új gyerekhez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!