Mi lehet az oka, hogy születésem után változott a vezetéknevem?
Kicsit triviálisnak tűnik a kérdés, mert a vezeték nevem az egyik féltestévem neve volt.
85-ös évben születtem.
Több papíron is így vagyok, pl Kis Jakab voltam, aztán később lett újabb papírokon Gipsz Jakab az apám neve. Van olyan papír amin át lett húzva a Kis név és fölé lett írva a Gipsz. Egyik papíron a féltestvérem apja van, van egy egészségügyi lapom is, ahol ott a Kis Jakab, áthúzva, átírva, hogy Gipsz, illetve az apa neve a féltestévrem apja van odaírva, felette odaírva, hogy T.apa: Gipsz Apa
a foglalkozása neve meg munkahelye stimmel az a Gipsz Apáé.
Apám gyerekként azt mondta, hogy elírták.
Most így nézem, pl a születési anyakönyvi kivonatom is 86-os, tehát 1 évvel későbbi mint amikor születtem.
Szóval hogy lehetett ilyen, milyen magyarázatok vannak erre?
Szóval mindig is tudtam, hogy ezeken a papírokon így van, csak most így 40 éves fejjel kicsit kattogok rajta, illetve a párom szivat...
Beszélek majd faterommal, bár sztem élete végéig tagadná ha nem lennék vér szerinti gyereke.
Egyébként nem változtatna semmin, csak kíváncsi vagyok.
Lehet szimpla elírás.
Apám, igaz ő idősebb, 68as.
Apja Kuti xy.
Testvérei mind a 2 Kuti .....
Apám Varga xy.
Holott ugyan az az apjuk.
Annyi a magyarázat, hogy az anyakönyv vezető ittas állapotban elírta a nevet. Mamáék meg nem jártak utána.
Sőt, akkor is a volt férj hivatalosan az apa, ha a válás kimondása után 300 napon belül születik a gyerek. Ez ellen apasági nyilatkozattal se lehet védekezni (38 évvel ezelőtt nem is volt még eléve lehetőség nyilatkozatot tenni).
Csak úgy lehetett volna megelőzni, hogy a volt férj legyen az apa, ha a valódi elveszi az anyukát. Persze ez csak válás után lehetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!