Hogyan zajlik egy örökbefogadás?
Sziasztok!
Noha még nem vagyok az életem azon szakaszán, hogy gyereket vállalják, őszintén érdekel az örökbefogadás témája.
Nagyon szeretnék majd gyereket nevelni, ha majd eljön az én időm és képes leszel mindent megadni a számára. A bökkenő viszont az, hogy tőlem a gyermeknemzés fogalma elég távol áll. Mivel aszexuális vagyok, így sajnos ez nem jöhet nálam szóba. Azon gondolkodtam, hogy ha majd szeretnék gyereket, akkor valószínűleg örökbefogadnék.
Nagyon jól esne, ha valaki lenne olyan kedves, hogy leírja, hogy hogyan is zajlik ez a folyamat. Hogyan lehet kivalásztani a nemet? Mennyi időt vesz igénybe? Hogyan lehet megnézni, megismerni a gyerekeket örökbefogadás előtt?
Válaszokat előre is nagyon köszönöm!
18/L
Először is menj férjhez, mert egyedülálló nem fogadhat örökbe.
És ez nem egészen így megy, hogy beikszeled a rublikát, hogy milyen gyereket szeretnél.
Végig kell csinálni egy tanfolyamot, felmérik hova vinnéd stbstb. Hosszú idő mire kiválasztanak, és sok hivatalos találkozó után viheted haza. Van aki éveket vár.
"A lombik is megfordult a fejemben egyébként, lehet tényleg kevesebb macera lenne."
Nos, a lombik feltétele is a házasság. Egyedülálló nőként 35 év felett, vagy orvosilag bizonyított meddőség esetén van csak lehetoseg
#4 mi látszik te ökör?
Ez az én tapasztalatom.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat! :)
Sajnos nem tudom mennyi esélye van annak, hogy valóban házasságot tudjak kötni egy hozzám hasonló emberrel, viszont ez lenne a legjobb opció, mivel egyedülállóként esélyem sincs.
Egyébként más országokban sem lehet egyedülállóként gyereket vállalni ezekkel a módszerekkel? Vagy csak Magyarországon?
8:
1. találkozó: a tanácsadóval.. megbeszélés mit szeretnénk, kitöltjük a "betegségekre vonatkozó papírt"
2. találkozó: pszichológus
3. találkozó : környezettanulmány (itt sorrend változhat-ki-hogy ér rá)
4. találkozó: újra a tanácsadóval, ez nálunk a tanfolyam után volt mert akkor még kötelező volt
5. találkozó: gyámügy: végleg aláírni a papírt mit is szeretnénk
Nem tudom, de nekem 5 találkozó az nem " sok hivatali találkozó" - 10-nél már ezt mondanám... De mindenkinek más a "sok"
Egy 10 éves örökbe fogadott gyermek anyukája...
Kérdező: más országokban sztem nyitottabbak ilyen téren, bár ebben nem vagyok otthon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!