Van itt esetleg olyan, aki nemzetközileg fogadott örökbe gyermeket?
Figyelt kérdés
Jelenleg van egy kislányunk, de párommal gondolkozunk az örökbefogadáson. Magyarországról szeretnénk gyerkőcöt a családba fogadni, de mi külföldön élünk. Nagyon megbonyolítja a helyzetet ez a dolog? Van valakinek esetleg erről tapasztalata vagy információja? Már mindent végig olvastam amit lehetett, de hátha itt még többet tudnék meg:) Köszönöm a válaszokat!2024. ápr. 28. 23:06
1/8 anonim válasza:
Egyik ismerős pár próbálta, de annyi ideig vártak felhagytak vele. Külföldre utolsó utáni esetbe adnak örökbe, ha Magyarországon nem sikerül. Persze ez csak a hivatalos álláspont. A hírekbe pár éve benne volt, hogy egy csecsemőt fű alatt örökbe adtak egy külföldi párnak. Volt is botrány belőle.
2/8 anonim válasza:
Én ismerek személyesen olyan nevelőszülőt,akitől Olaszországba vitték örökbe a gyermeket.Többet segíteni nem tudok,de ezek szerint nem lehetetlen.Az mondjuk lehet,hogy itthon nem volt "kelendő"a kisfiú,mert se nem volt csecsemő,se nem volt fehér bőrű,viszont nagyon jól nevelt,okos kisgyerek volt.
3/8 anonim válasza:
2, most akkor nevelőszülő vagy örökbe vitte? A kettő nagyon nem ugyanaz.
4/8 anonim válasza:
Ja bocs, félreolvastam, már látom, hogy nevelőszülőTŐL vitték:)
5/8 anonim válasza:
3-as magyar nevelőszülőtől vitték örökbe Olaszországba.Mi az ,ami nem érthető?
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor mégsem annyira egyszerű...Talán az, hogy mi is magyar állampolgárok vagyunk valamennyire előny.Csak hát nem Magyarországon élünk.
2024. ápr. 29. 11:50
8/8 A kérdező kommentje:
Szia:) Igen, köszönöm szépen😊
2024. ápr. 30. 01:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!