2 szobás családi házban élünk rokkant ápolásra szoruló anyosommal. Ez miatt valóban el utasíthatnak?
2es vagyok. Nem csúsztatok te tévedsz 3-as. Lehet úgyis amit 8-as írt. Illetve még számtalan ok. Nyilván nem tergetem ki a barátnőm életét legyen elég annyi, hogy nem csak azért kerülhet fel az ember, mert Micike nem fizet.
Kérdező. Ha tervben van másik hàz szerintem azért akkor nem utasíthatnak el. És azért sem mert veletek van anyósod. Ahogy írod nem demens, ágyhoz kötött. És igen míg kicsi nem is baj, hogy veletek van
nézd, értem hogy itt mindenki, mindig, csúnya, rossz, ha kimondja, hogy otthon, de gondold már át ezt egyszer hideg fejjel végig... van két szoba, az egyikben a nagyi, a másikban a gyerek, és ti? összecsöveztek a nagyival, aki egyszerűen helyzetéből adódóan helyigényesebb, vagy a gyereknek nem lesz soha személyes tere, mert anyu-apu, valaki folyton a nyakán van? esetleg tegyük össze gyereket és nagyit? rossz hírem van, de a kisbabákból baromi gyorsan kisgyerekek lesznek. általában gyorsabban, semminthogy megtalálnátok azt a bizonyos álomházat. (majd ha megvan a ház, adjátok be újra az igénylést amúgy.)
másik, a csúnya anyagiak, tök jó, te most elmennél gyerekezni, akkor férjed eltart titeket három-öt évig, attól függően, hogy milyen munkád van, és mennyire lesz beteges a gyerek, utána van pár év nyugi, és megint férjed tart el, amíg te nagyit ápolod, majd nagyi ápolása egyre nehezebb és nehezebb lesz, tehát férjed tart el téged, gyereket, meg fizeti a huszonnégyórás ápolást? mert ezzel is számolj már, ha már egyszer élből szó sem lehet soha otthonról.
sérült családtag mellett nincs idő az épekre. sajnálom,ez a rút igazság.
16-os. Igen ebben amit leírsz van igazság, de egy dolgot kifelejtettél. Rengeteg család él így vagy ennél rosszabb körülmények között, és a saját gyerek esetében nem megy oda a gyámügy, hogy elvegyék, mert ápolja az egyik rokont vagy a tartós beteg másik gyereket. Ez az igazságtalanság, hogy nagyon sokan örökbefogadnának, de sokszor bazi hülye indokokkal elutasítják.
Képzeld el azt, hogy az egyik gyereked tartós beteg te otthon ápolod. Terhes leszel majd a gyámügy megjelenik, hogy haha ha megszületik a baba nem tarthatod meg mi az, hogy te ápolsz valakit és mellette akarsz gyereket hogy képzeled. Tudom ez erős példa, de ilyen szinten igazságtalan.
Rengeteg gyerek van a rendszerben, és nagyon megnehezítik az örökbefogadást. Egyik kollégám dolgozott egy ideig a gyámügynél és nem bírta lelkileg, hogy mennyi embernek kellett elmondania nem fogadhat örökbe. Nagyon sokat mesélt, hogy olyan indokok vannak, hogy hihetetlen. Ha minden ilyen indokkal amivel az örökbefogadást elutasítják azt alkalmaznák saját gyerek esetén a kiemeléseknél akkor nagyon sok családban nem lenne gyerek. Egy bizonyos fokú figyelem és elvárás kell, de van egy határ. Ezért van annyi gyerek a rendszerben, mert nagyon kis indokokkal is elutasítják. És nagyobb házba költöznek írta a kérdező ez nem örök állapot lett volna. Szóval én teljes mértékben átérzem a csalódottságát és a fájdalmát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!