Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » 2 szobás családi házban élünk...

2 szobás családi házban élünk rokkant ápolásra szoruló anyosommal. Ez miatt valóban el utasíthatnak?

Figyelt kérdés
2024. márc. 9. 05:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

2es vagyok. Nem csúsztatok te tévedsz 3-as. Lehet úgyis amit 8-as írt. Illetve még számtalan ok. Nyilván nem tergetem ki a barátnőm életét legyen elég annyi, hogy nem csak azért kerülhet fel az ember, mert Micike nem fizet.

Kérdező. Ha tervben van másik hàz szerintem azért akkor nem utasíthatnak el. És azért sem mert veletek van anyósod. Ahogy írod nem demens, ágyhoz kötött. És igen míg kicsi nem is baj, hogy veletek van

2024. márc. 9. 17:49
 12/18 A kérdező kommentje:
Sajnos elutasították
2024. márc. 13. 23:56
 13/18 anonim ***** válasza:
Sajnálom. Mivel indokolták?
2024. márc. 14. 07:07
 14/18 A kérdező kommentje:
Azzal, hogy nem lenne elég időm a gyerek nevelésére. Meg hogy ne lássa ahogy ápolnom kell
2024. márc. 15. 08:59
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez szánalmas indok. Ennyi erővel mi sérültünk mert anyukám kis korunkban ápolta a dédit. Ja nem. Nagyon sajnálom. Ez borzasztóan igazságtalan.
2024. márc. 15. 09:16
 16/18 anonim ***** válasza:
21%

nézd, értem hogy itt mindenki, mindig, csúnya, rossz, ha kimondja, hogy otthon, de gondold már át ezt egyszer hideg fejjel végig... van két szoba, az egyikben a nagyi, a másikban a gyerek, és ti? összecsöveztek a nagyival, aki egyszerűen helyzetéből adódóan helyigényesebb, vagy a gyereknek nem lesz soha személyes tere, mert anyu-apu, valaki folyton a nyakán van? esetleg tegyük össze gyereket és nagyit? rossz hírem van, de a kisbabákból baromi gyorsan kisgyerekek lesznek. általában gyorsabban, semminthogy megtalálnátok azt a bizonyos álomházat. (majd ha megvan a ház, adjátok be újra az igénylést amúgy.)

másik, a csúnya anyagiak, tök jó, te most elmennél gyerekezni, akkor férjed eltart titeket három-öt évig, attól függően, hogy milyen munkád van, és mennyire lesz beteges a gyerek, utána van pár év nyugi, és megint férjed tart el, amíg te nagyit ápolod, majd nagyi ápolása egyre nehezebb és nehezebb lesz, tehát férjed tart el téged, gyereket, meg fizeti a huszonnégyórás ápolást? mert ezzel is számolj már, ha már egyszer élből szó sem lehet soha otthonról.

sérült családtag mellett nincs idő az épekre. sajnálom,ez a rút igazság.

2024. márc. 15. 11:34
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

16-os. Igen ebben amit leírsz van igazság, de egy dolgot kifelejtettél. Rengeteg család él így vagy ennél rosszabb körülmények között, és a saját gyerek esetében nem megy oda a gyámügy, hogy elvegyék, mert ápolja az egyik rokont vagy a tartós beteg másik gyereket. Ez az igazságtalanság, hogy nagyon sokan örökbefogadnának, de sokszor bazi hülye indokokkal elutasítják.

Képzeld el azt, hogy az egyik gyereked tartós beteg te otthon ápolod. Terhes leszel majd a gyámügy megjelenik, hogy haha ha megszületik a baba nem tarthatod meg mi az, hogy te ápolsz valakit és mellette akarsz gyereket hogy képzeled. Tudom ez erős példa, de ilyen szinten igazságtalan.

Rengeteg gyerek van a rendszerben, és nagyon megnehezítik az örökbefogadást. Egyik kollégám dolgozott egy ideig a gyámügynél és nem bírta lelkileg, hogy mennyi embernek kellett elmondania nem fogadhat örökbe. Nagyon sokat mesélt, hogy olyan indokok vannak, hogy hihetetlen. Ha minden ilyen indokkal amivel az örökbefogadást elutasítják azt alkalmaznák saját gyerek esetén a kiemeléseknél akkor nagyon sok családban nem lenne gyerek. Egy bizonyos fokú figyelem és elvárás kell, de van egy határ. Ezért van annyi gyerek a rendszerben, mert nagyon kis indokokkal is elutasítják. És nagyobb házba költöznek írta a kérdező ez nem örök állapot lett volna. Szóval én teljes mértékben átérzem a csalódottságát és a fájdalmát.

2024. márc. 15. 12:08
 18/18 anonim ***** válasza:
94%
Most találtam rà erre a kérdésre. Nagyon sajnálom kedves kérdező! :( Azok akik szerint ne vállaljon gyereket az, akinek van idős/beteg vagy akármilyen segítségre szoruló rokona meg jelenleg nem elég nagy a ház és hasonlók azok nem a valóságban élnek, hanem valami álomvilágban vagy túl sok amerikai filmet néztek. A jelen az még változhat, alakulhat bárhogy de fiatalabbak nem leszünk, hogy addig húzzuk az időt amikor majd egyszer csak minden jó lesz. Ráadásul a kerekesszékes anyós is biztos nagyon örülne a gyerkőcnek. Csak azért utasítottak el titeket ezekkel a mocskos indokokkal mert nagyon sokan akarnak örökbe fogadni és annak adják, akik megfelelnek mind az ezerféle szinte lehetetlen elvárásnak, amik sokszor már irreálisak, de vannak a sorban kevesen akik rendelkeznek vele. Ne félj a beteg gyerekek örökbe adásánál nem ilyen szigorúak, olyanoknak adják, akiknek csak a segélyek miatt kellenek meg munkaerőnek otthon csicskáztatni. Sajnos láttam rá példát és a bejelentések ellenére sem tettek semmit pedig mentálisan vissza fele fejlődtek a gyerekek, de az senkit sem zavart. Ott volt nagy ház, vállalkozás meg hasonlók csak szeretet nem. Mint ahogy a segélyeket sem osztogatják csak úgy azoknak akik rászorulnak, hanem annak aki bemegy az 5 "pujával" fukszokkal a nyakában, hogy neki az jár. (Tisztelet a kivételnek!) Visszatérve a helyzetetekre biztosan nem egyszerű ez sem, de messze sincs az igazán rossz helyzettől.
2024. ápr. 11. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!