Mivel tudja a tegyesz kizárni, hogy az általuk örökbe adott gyerek ne kerülhessen egy olyan emberekhez akik a gyereket bántják? pl. pedofilhoz?
Örökbefogadó szülő vagyok. Nálunk csináltak pszichológiai tesztet, tök általános, semmitmondónak tűnő kérdések voltak. Ennek ellenére amikor elolvashattuk a tesztek alapján készült pszichológiai jellemzésünket, meglepően reálisnak tartottuk, a férjem is és én is.
Szóval azt gondolom, hogy sokmindent ki lehet szűrni a pszichológiai alkalmassági vizsgálattal.
Ugyanakkor biztosan vannak ennek korlátai is. Anno a tanfolyamon 10 házaspár volt velünk együtt, közülük 4re én egy szobanövényt sem bíznék szívesen, nem hogy gyereket. Persze mindannyian sikeresen örökbefogadtak már azóta. Ami a legmegdöbbentőbb, hogy az egyik házaspár, akik az egész tanfolyam alatt végig rasszista megjegyzéseket tettek, végül egy tündéri aranyos, szemmel láthatóan roma származású kisfiút kapott. ☹️
Szóval vannak érdekes dolgok azért.
Tiszetelt Nettus1982, nem tudok róla, hogy letegeződtunk volna...
Igen fogadtunk örökbe két gyereket is és egyiknél sem volt semmilyen teszt, csak egy beszélgetés a pszichomókussal. Miért gondolod, hogy te mindent tudsz még a mások életéből is?
Nem tudom, miért ne lehetne szidni ezt a mostani tegyeszes rendszert, ha egyszer úgy sz.r ahogy van.
Azt gondolná az ember, a tesztek országosan elő vannak írva, mindenhol így kell eljárni. Mi 2018-ban próbálkoztunk, egyik nyugat-magyarországi megyében, igenis nemhogy 1, de több teszt volt. Egy hosszú személyiségteszt számítógépen (az a 400 akárhány kérdéses), meg volt papír alapú is. Rorschach-tesztre (az a "pacás") biztosan emlékszem.
Ezek nálatok egyáltalán nem voltak, mikor az alkalmasságira jelentkeztetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!