Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Mivel tudja a tegyesz kizárni,...

Mivel tudja a tegyesz kizárni, hogy az általuk örökbe adott gyerek ne kerülhessen egy olyan emberekhez akik a gyereket bántják? pl. pedofilhoz?

Figyelt kérdés

jan. 16. 09:19
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Honnad tudnám? például tapasztalatból. Kért gyereket fogadtunk örökbe.
jan. 17. 12:07
 12/22 anonim ***** válasza:
83%
És mikor? Mert az én tapasztalatom 2018-as, akkor igenis sokrétű vizsgálat volt.
jan. 17. 12:46
 13/22 anonim ***** válasza:
83%
Tavaly indítottuk el az örökbefogadást Fejér megyében. Volt egy 500-600 kérdéses teszt (a pontos számra nem emlékszem, adott kérdésre igennel és nemmel kellett válaszolni), plusz beszélgetés is.
jan. 17. 13:10
 14/22 A kérdező kommentje:
2017, 2023
jan. 17. 13:53
 15/22 anonim ***** válasza:
59%
És mi ihlette a kérdést?
jan. 17. 16:05
 16/22 anonim válasza:
80%

Örökbefogadó szülő vagyok. Nálunk csináltak pszichológiai tesztet, tök általános, semmitmondónak tűnő kérdések voltak. Ennek ellenére amikor elolvashattuk a tesztek alapján készült pszichológiai jellemzésünket, meglepően reálisnak tartottuk, a férjem is és én is.

Szóval azt gondolom, hogy sokmindent ki lehet szűrni a pszichológiai alkalmassági vizsgálattal.

Ugyanakkor biztosan vannak ennek korlátai is. Anno a tanfolyamon 10 házaspár volt velünk együtt, közülük 4re én egy szobanövényt sem bíznék szívesen, nem hogy gyereket. Persze mindannyian sikeresen örökbefogadtak már azóta. Ami a legmegdöbbentőbb, hogy az egyik házaspár, akik az egész tanfolyam alatt végig rasszista megjegyzéseket tettek, végül egy tündéri aranyos, szemmel láthatóan roma származású kisfiút kapott. ☹️

Szóval vannak érdekes dolgok azért.

jan. 22. 08:17
 17/22 A kérdező kommentje:

Tiszetelt Nettus1982, nem tudok róla, hogy letegeződtunk volna...

Igen fogadtunk örökbe két gyereket is és egyiknél sem volt semmilyen teszt, csak egy beszélgetés a pszichomókussal. Miért gondolod, hogy te mindent tudsz még a mások életéből is?

Nem tudom, miért ne lehetne szidni ezt a mostani tegyeszes rendszert, ha egyszer úgy sz.r ahogy van.

jan. 22. 09:05
 18/22 anonim ***** válasza:
67%

Azt gondolná az ember, a tesztek országosan elő vannak írva, mindenhol így kell eljárni. Mi 2018-ban próbálkoztunk, egyik nyugat-magyarországi megyében, igenis nemhogy 1, de több teszt volt. Egy hosszú személyiségteszt számítógépen (az a 400 akárhány kérdéses), meg volt papír alapú is. Rorschach-tesztre (az a "pacás") biztosan emlékszem.

Ezek nálatok egyáltalán nem voltak, mikor az alkalmasságira jelentkeztetek?

jan. 22. 09:27
 19/22 A kérdező kommentje:
Tehát a Novák Katalin lemondása után, a kérdés a régi, hogyan tudja a tegyesz kizárni, hogy nem aberálthoz kerüljön egy gyerek? Úgy látom az államfőt is simán meg lehetett vezetni, hogy ezzel az !elítélt! emberrel nincs semmi gond. Mit tud többet a tegyesz? Kétlem, hogy olyan háttérrel dolgozik a tegyesz mint az államfő és még neki is sikerült belefutni eleg jól a megtévesztésbe...
febr. 10. 21:01
 20/22 anonim ***** válasza:
Ha vannak is tesztek, szerintem simán át lehet verni őket. Ha valaki örökbefogad, és van rejtegetni valója, nyilván nem válaszol őszintén az összes kérdésre.
febr. 11. 14:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!