Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Hol lehet "találni" örökbefoga...

Hol lehet "találni" örökbefogadásra váró szülőket?

Figyelt kérdés

Egy korábbi kérdés (ahol nagyon sokan támadták őket) és a tapasztalatok miatt mindenképpen azonos nemű párnak szeretném adni,tudom nekik mennyivel nehezebb, másképp szinte lehetetlen gyermekhez jutni.

Valami csoport esetleg?

2023. dec. 4. 11:23
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Persze azt tudom,hogy hivatalosan csak az egyikük lesz az apa.
2023. dec. 5. 12:52
 22/31 anonim ***** válasza:
72%

20!

Az esküvő házasságkötés jelent, akkor is, ha idezojelbe teszed. Ha regisztrált elettarsi kapcsolatra gondolsz, az más és át konkrétan azzal jár, hogy az adott személy NEM számít a törvény előtt egyedülállónak, ergo NEM fogadhat örökbe egyedulallokent. Mivel Magyarországon szülőként csak és kizárólag egy ANYJA és egy APJA lehet, ezért homoszexuális párok, akik regisztrált élettársi kapcsolatban élnek, NEM fogadhatnak örökbe gyereket.

2023. dec. 5. 14:15
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

"Hát igen, ez így okos húzás lenne. Mert akkor ő ír egy apasági nyilatkozatot, és onnantól nem tud az állam mit tenni. Viszont így nem tudom, lemondhatsz-e róla, mint anya. Szerintem nem."

Elmondhatatlanul a szülői felügyeleti jogáról az apa részére. Onnantól jogilag köze nincs a gyerekhez, semmibe nem szólhat bele, ellenben tartasdijat fizetnie kell

2023. dec. 5. 14:16
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Én is erre gondoltam. Persze a tartásdíj nincs kőbe vésve, úgy értem, az apa itt nyilván nem tartana rá igényt. Ellenben az anya később meggondolhatja magát, és megjelenhet az életükben újra. Akár bírósági úton küzdhet a gyerekért. Ez meg rendes örökbefogadásnál nincs.

2023. dec. 5. 14:29
 25/31 anonim ***** válasza:
0%
Kedves 22, ez konkrétan hazugság. A bejegyzett élettarsi kapcsolat nem akadálya annak, hogy az egyik fél egyedülállóként örökbefogadjon. Sőt, a bejegyzett élettárs mostohaszülőnek minősül törvényileg.
2023. dec. 5. 15:06
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

25!

Kivéve, ha azonos neműek az élettársak.

24!

Nem, ha az anya lemond a szülői felügyeleti jogáról, akkor nem indíthat később pert érte. Apa meg bármikor meggondolhatja magát és kérheti a tartasdijat

2023. dec. 5. 15:17
 27/31 Csemianya ***** válasza:
0%

Sziaaa.

Írtam.

2023. dec. 8. 01:11
 28/31 anonim ***** válasza:
26, ertelmetlenségeket ne terjessz. Bejegyzett élettársak kizarólag azonos neműek lehetnek. A ptk szerint ha a bejegyzett élettarsak közül az egyiknek gyereke van, akkor a másik fél a mostohaszülője lesz. Bizonyítsd be, hogy nem így van.
2023. dec. 8. 08:47
 29/31 anonim ***** válasza:
0%
Hihető, hogy valaki csak azért vállal egy terhességet, és szül gyereket, hogy jótékonykodjon egy meleg párral..
2023. dec. 8. 11:26
 30/31 anonim ***** válasza:
64%
29: mondjuk már terhes és nem tudja vagy nem akarja elvetetni, hanem örökbe akarja adni, hogy esélye legyen a jobb életre, mint amit ő tud biztosítani? Ez meg se fordult a fejedben?
2023. dec. 8. 11:58
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!