8 éves gyereknek mit mondjunk, hová tűnt a testvére?
3 gyerekünk van, ami nagy felelőtlenség volt, ma már látom. Rengeteg beúszott hitelünk is van, ami szintén nagy hiba volt.
Egyszerűen képtelenek vagyunk hónapról hónapra kijönni a bevételeinkből. Az albérlet, a hitelek és a rezsi szinte mindent elvisz. És még a legkisebb kicsi, de később már ő is nagyon sokba fog kerülni. Egyszerűen könnyebben lehetnénk 2 gyerekkel, így én bármennyire is fáj, lemondanék róla. 1 éves, biztos vagyok benne, hogy hamar családra találna, minket is hamar elfelejtene még és talán esélye lenne egy normális életre, ahol nem kell visszatenni a polcra a sajtot, ha új cipőre van szükség.
A férjem nem szeretné, de próbálom meggyőzni, mert a babánk érdeke is ez.
Viszont a legnagyobb fiunk 8 éves. Mit mondjak neki? Hol a testvére? Nem akarom hogy azt higgye, hogy ő is kikerül a családból, mert ha csak nem csúszunk lejjebb és a gyámügy nem veszi el őket, én nem tudnék tőle megválni.
Miért, kedves 28-as, a játszóházban nem kellemetlen, hogy a többi gyerek, aki nem a bulira ment, nézi az arcfestést meg a tortázást? Pont ugyanaz a helyzet.
De gondoltam, hogy mindenre lesz kifogás. Nyilván a lakásban tartott bulira is van, hogy miért lehetetlen. Akkor sajnos szegény gyereked így járt. Őt tényleg sajnálom, de nem azért, mert nincs játszóházas bulija, hanem mert a szülei csak siránkozni képesek, és a kisujjukat nem hajlandóak mozdítani azért, hogy örömet okozzanak neki.
28-as, ez mekkora hülyeség már, te jó ég. Szóval nyilvánosan nem lehet édességet enni, mert mi van, ha a te gyereked meglátja és neki is az kell? Ugyan így állsz hozzá a kerthelyiségekhez? Vagy az olyan éttermekhez, aminek nagy ablakai vannak? Strandon se ehet senki fagyit/lángost/bármit? Nálunk még az udvar is olyan, hogy a házak mögötti köztérről akár be is láthat, szóval senki ne sütögessen nyáron, mert a gyerek meglátja?
Mondjuk jártam már úgy, hogy kivagyi anyuka kiakadt, mert buszmegállóban ettem valamit (másra nem volt időm) és a gyereke elkezdett hisztériázni, meg magát a földhöz verni, hogy neki kell az én kajám.
De hát az ilyennek úgy kell.
Az egy más kérdés,hogy alapból nem kellett volna ennyi gyereket vállalni,gondolom a sok hitel és behajtás nem újdonság..mellékesen ha ennyi hitel van miért albérletben laktok?
Keressetek másik munkát ,másik albérletet, kicsit add be bölcsibe menj vissza dolgozni.
Ez nem így működik,hogy megcsinálom a gyereket,megszülöm majd 1 évesen lemondok róla mert rájövök,hogy nem fér bele a keretbe...
Csak én gondolom úgy, hogy ezek dúskálnak a pénzben?
Havi félmillió forint bevételük van az istenért! A gyerekeik naponta 3x étkeznek intézményben heti 5 alkalommal! A kicsi kb egy marék ételt eszik naponta!
tv+internet egy húszas? Lemondani a tévét, van net 5000ért is havonta! Csak nem lusták vagytok elmenni sparba vagy tescoba és a helyi kisboltban adtok ki 800at 80 gramm felvágottra?
A belvárosban éltek Budapesten? Mert ott vannak 220 ezerért albérletek. És igen, sok. Egy kisebb városban 100-130 ezerből lazán meg van az albérlet (rezsi, és a közös költségek nélkül, de ez nem számít).
De a problémákat megoldani kell, nem azt csinálni, hogy örökbeadom a gyereket. Ezt pedig akárhogy is előadhatod a két nagyobbnak, magadról nem fogod ezt lemosni. Mégis milyen dolog már, hogy csinál az ember 3 gyereket, aztán a kisebbiket kidobja, mert nincs pénz?!
Tessék elmenni dolgozni, a férjed meg váltson munkát. Akár külföldre is kimehet.
Hallod, milyen net az, ami 20e? Nekünk az elég bő telekom csomag sincs annyi, pedig abban is van tv net telefon is, és szerintem drága, de nekünk belefér. Ha nem férne, akkor a minimum lenne, ami 5-6ezer.
Spóroltál volna havi 15 ezret. Fb marketplacen vehetsz 4 ezer ftért vehetsz jó állapotú adidas cipőt a gyereknek, ha már pont ezt volt a példa. Tudom, mert mi is ott veszünk neki ilyeneket. Nem azért, nekünk bőven telne rá, de csomószor adnak el fillérekért átnőtt ruhát és cipőt, aminek még a talpa sincs megkopva. Egyszer egy 30 ezer ftos vadi új cipőt vettünk neki 2500ért, amit azért nem tudtak eladni, mert a lakásban dohányoztak és eszement büdös volt. Egyszer kimostam gépben, semmi baja. Ha nincs pénzetek, akkor ne legyél lusta ilyeneket keresgélni. Plusz mi minden használtabb dolgot leadunk a családsegítőbe vagy csak feldobom ingyen elvihetőre marketplacere. De ilyeneket is, hogy gyerek ágynemű, meg nem evett bébiétel (bontatlan), nem kelendő gyerek bútor, stb. Hozzám se a vagyonos családok jöttek ezekért, de akinek ennyire szükséges valami, az legyen találékony. Az nem megoldás, hogy a legkisebbet kidobjátok, mint egy megunt zoknit. Főleg, hogy jelenleg nem is ő viszi a legtöbb pénzt, hanem valszeg a nagyobbak, tehát eleve meg se oldaná az anyagi részét.
Ha ez a történet igaz, akkor nagyon nem értem a matekot. Azt írod, a kicsi 1 éves. Amikor terhes lettél vele, akkor nem albérletben éltetek? Ha két hiteletek is már végrehajtónál van + egyet moratóriummal fizettek, akkor ezek a tételek már akkor is megvoltak, amikor bevállaltátok a 3. gyereket - ezek után hogyan gondoltátok, hogy ki fogtok jönni a pénzből?
Hogy a kérdésedre is válaszoljak: egy 8 éves gyereknek sehogy nem tudod elmondani az általad tervezett szitut anélkül, hogy ő ne sérülne. 8 éves, felfogja, hogy az egyik tesót ki akarod tenni (vagy ki is teszed) a családból. Neki a büdös életben nem magyarázod meg, hogy te tulajdonképpen jót akartál. Egy életre benne marad a szorongás, hogy lehet a következő ő lesz, akit kiraksz és mehet nevelőszülőkhöz, vagy amerre lát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!