Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » 8 éves gyereknek mit mondjunk,...

8 éves gyereknek mit mondjunk, hová tűnt a testvére?

Figyelt kérdés

3 gyerekünk van, ami nagy felelőtlenség volt, ma már látom. Rengeteg beúszott hitelünk is van, ami szintén nagy hiba volt.

Egyszerűen képtelenek vagyunk hónapról hónapra kijönni a bevételeinkből. Az albérlet, a hitelek és a rezsi szinte mindent elvisz. És még a legkisebb kicsi, de később már ő is nagyon sokba fog kerülni. Egyszerűen könnyebben lehetnénk 2 gyerekkel, így én bármennyire is fáj, lemondanék róla. 1 éves, biztos vagyok benne, hogy hamar családra találna, minket is hamar elfelejtene még és talán esélye lenne egy normális életre, ahol nem kell visszatenni a polcra a sajtot, ha új cipőre van szükség.

A férjem nem szeretné, de próbálom meggyőzni, mert a babánk érdeke is ez.

Viszont a legnagyobb fiunk 8 éves. Mit mondjak neki? Hol a testvére? Nem akarom hogy azt higgye, hogy ő is kikerül a családból, mert ha csak nem csúszunk lejjebb és a gyámügy nem veszi el őket, én nem tudnék tőle megválni.

2023. máj. 13. 11:30
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/224 anonim ***** válasza:
6%
Mi sem jártunk játszóházba, de a mai gyerekek már járnak. Szinte minden gyerek ott tartja a szülinapját. Az enyém minden szülinapja előtt csillogó szemmel kérdezi, hogy neki is lehet-e jatszóházas bulija és a szívem szakad meg, mert még hármat sem tudok elvinni, nem tizenhármat.
2023. máj. 13. 12:36
 22/224 anonim ***** válasza:
61%
Én ezeknél a kérdéseknél azt nem értem sose hogy internetre van pénz enni meg nem? Inkább élnék internet, tévé, telefon nélkül mint eldobjam a gyerekem.
2023. máj. 13. 12:42
 23/224 anonim ***** válasza:
92%
De ha visszamész dolgozni, akkor az plusz min. 100ezer havonta. Úgy már ki lehet jönni hó végén. A 3. gyerek mellesleg olcsóbb.
2023. máj. 13. 12:49
 24/224 anonim ***** válasza:
97%

Én ebből azt veszem ki, hogy a saját felelőtlenségetek levét isszátok. Gondolom a hitelek nem új keletűek ha már behajtónál van az ügy. Magyarul a nagy kakiba vállaltatok legalább 1, de lehet, hogy 2 gyereket. Albiba laktok, pesti viszonylatba éhbérért dolgoztok.

Itt nem az a megoldás, hogy megszabadultok a gyerektől, aki ráadásul jelenleg a legkevesebbe kerül, és arányosítva kevesebb pénz jönne be havonta nélküle, mint amennyibe ő kerül.

Jobban fizető munkahelyet kell találni. Budapest nagy város, nem csak minimálbéres állások vannak.

2023. máj. 13. 12:52
 25/224 anonim ***** válasza:
89%

Akkor sem az a megoldás, hogy eldobod a gyerekedet. NEM lenne jobb neki. Gondolod, nem lenne örökre benne, hogy eldobta az anyja? Különben is, az apja akarja (szerencsére).

Menj vissza dolgozni!

És nem kell extra dolgok hiánya miatt siránkozni. A szüleim mindketten szűkösen éltek gyerekkorukban, mégis tanult, jól kereső emberek lettek. A család akkor is sokat számít, ha egy pár zoknit is nehéz kigazdálkodni.

2023. máj. 13. 13:00
 26/224 anonim ***** válasza:
88%

"Az enyém minden szülinapja előtt csillogó szemmel kérdezi, hogy neki is lehet-e jatszóházas bulija és a szívem szakad meg, mert még hármat sem tudok elvinni, nem tizenhármat."

Jajistenem, ez azért nem a világ vége. Nyugodtan lehet tartani otthon is szülinapi bulit, sütsz tortát, veszel két doboz legolcsóbb üdítőt meg valami ropit, és ennyi. Csillogni fog a szeme attól is.

Persze tudom, az lehetetlen, mert kicsi a lakás/mit fognak szólni a szomszédok/nem fogsz te ennyi gyerek után takarítani stb., de ezek bármelyikén túl lehetne lépni, ha nem a drámázás lenne a cél, hanem az, hogy valóban jó legyen a gyereknek.

Vagy lehet neki szülinapi bulit tartani a játszótéren is. Akár pót szülinapot, ha a rendes idején még hideg van. Mi egyszer így tartottuk meg a lányom márciusi szülinapját júniusban, kivittünk két kisasztalt, azon volt a torta és az üdítő, a gyerekek pont úgy rohangáltak, mintha játszóházban lennének, és szinte semmibe nem került.

2023. máj. 13. 13:02
 27/224 anonim ***** válasza:
53%
22-es, egy havi internet pénzből mennyi ideig tudnál enni a mai árak melletz? És hogyan lennél meg internet nélkül, ha oda teszik fel a gyerek háziját? Ott kell feltőlteni az igazokásokat? Ott jönnek az iskokai információk?
2023. máj. 13. 13:13
 28/224 anonim ***** válasza:
37%
Ja, a játszótéri szülinapi bulit nem. Nettó bunkóságnak tartom. Egyszer a Városligeti nagyjátszótéren csöppentünk bele egy ilyenbe. Iszonyat kellemetlen volt ahogy a gyerekeim ott álltak és nézték a sok gyereket arcfestéssel ahogy eszik a sok finomságot. Nyilván nem kellett az alma, eper amit mi vittünk, mikor ők tortáztak, meg ették a sok finomságot. Gondolom ők sem akartak játszóházra költeni a többi gyerek meg le van szarva. Én ilyet elvből sem csinálok. Ráadásul milyen már a decemberi szülinapot júniusban tartani?
2023. máj. 13. 13:19
 29/224 anonim ***** válasza:
89%

A férjed nem tud esetleg kimenni Ausztriába dolgozni pár hónapot?

Ott tuti többet kapna.

2023. máj. 13. 13:20
 30/224 anonim ***** válasza:
96%
Férjed fizuja 260 ezer az adókedvezménnyel? Az nagyon gáz! 3 gyerek után 99 ezer az adó-és járulékkedvezmény. Férjednek is jobban fizető munka kell és neked is kell állás, akár részmunkaidőben. Nekem is 3 gyerkőc van, férjem 400-500 között kap adókedvezménnyel (szakmunkás, nem diplomás ember) én heti 30 órában 180-200 között kapok, +a 48 ezer családi. Csak tenni kell érte, változtatni! Neked is, és férjednek is!
2023. máj. 13. 13:25
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!