Ha nekem nem lehet gyerekem, a barátnőm kihordhatja nekem?
Szerintem ez a helyzet bukta. Ugyanis mi a biztosíték rá, hogy a petesejtjeid egészségesek?
Én találkoztam olyan fiatal 30-as anyával, akinek nem volt még gyereke a betegség előtt, de a kemoterápiás kezelés alatt teherbe esett, mert ő anya szeretne lenni. A kisfiú siketen született, majd 3 évesen anya nélkül maradt.
Sajnos csak ez jogilag és gyakorlatilag is csak külföldön megvalósítható (nem is tudod illegálisan megcsinálni, mert klinikai segítségre van szükség), és a külföldön elvégzett beültetés, szülés magyarországi legalizálása is egy elég göröngyös út.
"Ebből következik, hogy maga a beavatkozás Magyarországon – magyar kórházakban, magyar orvosok által – jogszerűen nem végezhető el. Ezt megkerülendő sok pár utazik a béranyával olyan országba, ahol a humán reprodukciós beavatkozás legálisan elvégezhető. Azonban az egész procedúra a magyar szabályoknak csak akkor felel meg, ha a gyermeket ténylegesen megszülő nő nyílt örökbefogadással a gyermeket örökbe adja a genetikai édesanyának. A magyar Btk. szerint a családi állás megváltoztatásának három év szabadságvesztéssel fenyegetett bűntettét követi el, „aki gyermeket más családba csempész” az örökbefogadási szabályok megsértésével.
A hatályos magyar szabályok szerint a gyermek megszületését követően az örökbefogadás csak a gyámhivatal engedélyével, és a szülő nő visszavonhatatlan hozzájárulását követően történhet meg. Emellett szükséges, hogy az örökbefogadó szülők alkalmasságát megállapítsák – erre az eljárásra lehetőség van még a gyermek megszületése előtt. A születést követően a genetikai szülők egy hónapig gondozzák a gyermeket, az örökbefogadás végleges jelleggel ezt követően engedélyezhető. Mivel ebben az esetben a genetikai apa jogilag is apának tekinthető – teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatot tehet –, így örökbefogadásra csak a genetikai anya tekintetében van szükség."
Innen van az idézet, itt vannak még extra infók, de a lényeget kiszedtem belőle: [link]
Bár tudom, senki nem kérdezte a véleményem, de nem bírtam magamban tartani.
Borzalom, hogy hogy dobálózunk emberek életével. Ha egy nő gyereket akar, akkor mindenáron támogassuk, hogy hozzá jusson, ha nem akarja, akkor mindenáron támogatjuk, hogy eldobhassa. Nem jól van ez így szerintem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!