Van olyan köztetek, akinek lehetne biológiai úton gyermeke, mégis az örökbefogadás mellett döntött?
Senki sem dönt így normál helyzetben... Ennek valami pszichológiai oka mindig van.
Pl fél a szüléstől, fél, hogy genetikai betegsége öröklődik, stb.
Ugyan nincs ÖF gyerekem, de akinek lehet saját, de örökbe akar fogadni, az önző. pont. kivéve, ha a 6 éves cigány kisfiút viszi haza. azzal segít egy árva kisgyereknek,. de ha egészséges fehér 2 éves kicsit, akkor csak az elől veszi el a lehetőséget, akinek valóban nem lehet.
pés lehet lepontozni
(ebben dolgozom)
Lehet lepontozni meg önzőnek nevezni, de mi a férjemmel örökbefogadásra várunk, úgy, hogy van már vér szerinti gyerekünk és lehetne is még.
0-4 éves kor között, származási kikötés nélkül. A vér szerinti gyerekünk most 6 éves, ezért egyelőre idősebb gyerek nem jöhet szóba, mert a törvény szerint a már meglévő gyereknek legalább két évvel idősebbnek kell lennie.
Nem igazán tudom megmondani, hogy miért, de már 16 évesen tudtam, hogy egyszer szeretnék örökbefogadni és a férjem is hasonlóan van vele.
#4,
ne haragudj, hogy ezt mondom, de ha ebben tényleg ebben dolgozol, akkor elég szomorú, hogy az a véleményed, ami. Az örökbefogadás elsősorban a gyerekekről szól, hogy nekik legyen családjuk. És a gyerekek szempontjából nézve teljesen mindegy, hogy az örökbefogadó szüleiknek lehetne-e vér szerinti gyerekük vagy sem. Nem ez számít.
Az örökbefogadás nem a meddő párokért van, hanem a gyerekekért és egy teljesen valid alternatívája a családdá válásnak, továbbá a törvény szerint bárki lehet örökbefogadó szülő, aki az alkalmassági feltételeknek megfelel. Amíg a törvény megengedi, addig felesleges ezen moralizálni és önzőnek titulálni bárkit is, aki az örökbefogadás mellett dönt, pedig lehetne vér szerinti gyereke.
Sőt, továbbmegyek: én azt gondolom, hogy az én motivációm erősebb. Hisz nekem van más lehetőségem, míg a meddő pároknak sajnos nincsen. És én ennek ellenére az örökbefogadást VÁLASZTOM. Nem jobb híján, nem kényszerből, hanem szabad akaratomból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!