Mennyi rá az esély, hogy szorongásos zavarral alkalmasnak ítél a pszichológus örökbefogadásra?
Köszönöm, de már van egy gyerekem.
Jártam terápiára, működött is egy ideig, aztán visszaestem, akkor viszont már gyógyszerezni akartak, de azt nem hagytam, mivel semmi szükségem rá. Képes vagyok normális életet élni a szorongás ellenére, bármit elintézek, járunk ide-oda.
Nem fogja megadni az alkalmasságot. A férjemnek akkor még nem volt diagnosztizálva a szorongása, de a TEGYESZ pszichológus kiszűrte tesztekkel, beszélgetéssel, hogy gond van.
Mi pedig visszaléptünk.
"Egyebként esélyes szerintem hiszen már van egy gyerek akivel működik az élet. :)"
Ez nem számít. A későbbi, adoptálható gyermek érdekeit nézik kizárólag.
Pl. egy rákbeteg sem fogadhat örökbe, mégis aki szülőként lesz az, a sajátját nem veszi el tőle semmilyen hatóság.
Ez csak egy példa volt a részemről, nem akartam a kettőt összehasonlítani. Azt akartam ezzel kifejezni, hogy attól, hogy egy egészségügyi vagy pszichés probléma a saját gyermek nevelésében nem kizáró tényező, az adoptálásnál igen. Mint a rossz anyagi körülmény, a jövedelem, stb. Tetszik vagy sem, igazságos vagy sem, ez így van. Rengeteg a jelentkező, megtehetik és meg is teszik, hogy szigorúan szűrik a párokat.
Nem a levegőbe beszélek, saját tapasztalatom van a témában, mint fentebb már írtam: az én férjem a szorongása miatt nem lett alkalmas.
A kérdezőt is valószínűleg kiszűri a pszichológus, főleg, hogy nála már diagnózis is van (az egészségügyi előéletet be kell mutatni).
Ilyenkor választhat a pár:
1. Visszalép, és akkor később bármikor újra jelentkezhet
2. Gyámhivatali felülvizsgálatot kér, és ha annak eredménye is elutasító, egy évig nem jelentkezhetnek újra.
Ezért szoktak a párok inkább visszalépni. Bár mi nem is próbáltuk meg többé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!