Ma meg lehet csinálni, hogy valaki pénzért kiadja a gyerekét idegeneknek, hogy neveljék?
Nem akarok ilyet csinálni, csak eszembe jutott. :)
Gyerekkoromban, a 90-es években volt egy jó barátnőm, akit egy idős házaspár nevelt. Biztos, hogy nem voltak hivatásos nevelőszülők, mert elég öregek voltak már, és a lakásuk sem volt a legideálisabb, egy szint alatti, sötét, egyszobás lyuk volt. Ott laktak hárman a kislánnyal. Anyukája fizetett nekik érte, néha látogatta is a gyereket. Mamának és Papának szólította őket, az oviban azt hitték, ők a nagyszülők. Végül kamaszkorában vette magához a lányt az anyja.
A napokban eszembe jutott, hogy vajon ilyet ma meg lehet csinálni? Vagy akkor sem volt egészen legális?
Rokonom az egyik lányát pici korában odaadta a rokonságon belül egy másik családnak,mert nekik nem lehetett gyerekük.
Kb örökbeadta nekik. Szerintem papírozás nem volt. Csak úgy. De családi ünnepeken összejártak.
Tudom,azt kérdezed,hogy most ezt mégis hogy? Én is ezt kérdeztem...
Én nehezen tudom ezt elképzelni.
Védőnői ellenőrzésnél pl, státusz vizsgálaton stb.
Az oviban, suliban olyan apróságokra is kérik az adatainkat, ide aláírás, oda aláírás. Hogy nem tudom elképzelni hogy ezeket elintézze olyas valaki aki nem hivatalosan a gyerek gondviselője.
Nyilván meglehet oldani, ha 2 utcával arrébb passzolja le, de anbak meg mi értelme lenne 🤔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!