Orokbefogadhatja igy a gyermekeimet vagy haza tudnam oket hozni? Mi a menete ennek hova kell emiatt elso korben fordulni mielobb dontes szulessen?
Volt ferjemmel van 2 kozos fiunk.
16 eves lesz a nagyobbik jovohonapban a kisebbik 14 eves.
Amikor elvaltunk apukaval maradtak nehany évvel ezelott.Fajt de belementem,nagyon apasak voltak megegyeztunk,működött is a gyerekek is jol ereztek magukat nem volt vita emiatt.
(Nem mennek bele,mas téma).
Azota ujrahazasodott viszont most otthagyta a not is es a fiukat is egy masik noert.
A felesege most orokbe akarja fogadni a gyerekeket.
A gyerekek egy problemaja azzal,hogy hazajojjenek hogy a "neveloanyjuk" háza sokkal nagyobb es varosiak viszont mi egy kisebb telepulesen elunk.
Nem fogadhatja örökbe őket, hiszen nem mondtál le róluk, és gondolom el is fognak válni. Nem beszélve arról, hogy nem is maradhatnak nála a gyerekek, hivatalosan az ex férjednél vannak elhelyezve, neki semmi köze hozzájuk.
Alapvetően a férjeddel kellene megbeszélned, és a gyermekelhelyezést megváltoztatni a bíróságon.
a gyerekek dönthetnek, legalábbis meghallgatják őket a bíróságon, hogy kinél szeretnének lenni. anyuka és apuka közül választhatnak, nem anyuka apuka es apuka felesége közül.
a bíróságra kell beadni ismételten a gyermekelhelyezési procedúrát
Es ha a gyerekek maradnanak a feleseggel?
Beszelgettunk a fiukkal. Most hajthatatlanok,mert amit irtam is,hogy ez nem varos ott vannak a barataik a megszokott helyuk stb.
Mit lehet erre mondani? Tenni?
Szeretnek hazajarni hozzank is,de lakni ott szeretnenek.
Erdemes eroszakkal ennyi idos gyerekeket kiszakitani?
Lemondani soha nem mondanek le roluk semmilyen korulmenyek kozott.
Anno akkor azert mentem bele abba mit szeretnenek mert az apjuk se "ez" volt es normalisan mukodtek a dolgok.Igyekeztem a gyerekek erdekeit es akaratukat is nezni attol függetlenül,hogy nem volt könnyű.
Most azert igy más a helyzet.
mekkora távolság van köztetek?
van autód, tudod őket hozni vinni ha kell? milyen a tömegközlekedés?
én nem hagynám annyiban a dolgot, nem maradhatnának. arra viszont nyitott lennék, hogy mondjuk heti 1x, akár pénteken ott aludjanak suliidőben, ha a nevelőanyjuk is beleegyezik, nyáron pedig megegyezés szerint többet is legyenek ott.
Tomegkozlekedes arra egeszen turheto. Van tobb is amirol oda-vissza le se kell szallni kb 20-25 perc.
Auto hamarosan...bar meg friss,de nemreg vegeztem a jogositvannyal papir megvan.meg nem vettem,de hamarosan megoldhato lenne ez a resz is.
Igen az elgondolkodtato resz merthogy a neveloanyjukhoz vonzodnanak jobban...
Nyilvan szeretik kedvelik ot is,ertheto...
A fobb szempontjaik emellett,hogy ot is szeretik amiert maradni akarnak,irtam is mar ...a haz ,hogy varos,a haverok stb...
Ez azért komoly család. Senkinek nem kellenek a gyerekek, leszámítva egy vadidegen nőt. Nem csoda, ha szerencsétlenek nem emberekhez kötődnek, hanem a szép nagy házhoz. Pont olyan értékrendjük lett, amilyen várható.
Nem fogadhatja őket örökbe, mivel semmi köze hozzájuk. Add be a gyermekelhelyezés megváltoztatására a kérelmet, és vidd haza őket, mint minden normális ember tenné. Ha meg a városhoz ragaszkodnak, oda is költözhetsz.(Nem a volt feleséghez, a városba.)
"Elég buta egy felesége van."
Csak éppen felneveli a gyerekeket a kérdező helyett, és a gyerekek is inkább vele maradnának, minthogy az anyjukhoz költözzenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!