Ha a heteró házaspároknak nem kell egy örökbefogadható gyerek, szerinted hol lenne a legjobb helye?
"De szerintem ez szörnyű, mikor már iskolásként elvisznek olyan országba, ahol még a nyelvet sem tudod."
8-10 évesen is nagyon könnyű megtanulni egy nyelvet. Egyébként nm gondolnám, hogy egy gyerekotthonban sok "gyökér" kialakul. Az emberek tipikusan más emberekhez tudnak kötődni, és egy árvaházban leginkább az a probléma, hogy nincsen nagyon kihez kötödni.
"8-10 évesen is nagyon könnyű megtanulni egy nyelvet."
Én 10 évesen kerültem egy olyan lakásotthonba, ahol kilencen voltunk gyerekek, ebből 7-nek (5 tesvér+2 másik gyerek) cigány volt az anyanyelve és egymás közt azt beszélték. Nagyon szar érzés volt köztük lenni úgy, hogy kívülállónak éreztem magam, mert nem értettem, mit beszélnek. Pedig a nevelők mindig magyarul beszéltek hozzájuk, de egymás közt akkor is a cigányt beszélték, és nemvolt jó érzés ebben élni. Pedig rendesek voltak velem, meg tanítgatták is nekem a nyelvület, de akkor sem szerettem ott lenni, pont emiatt.
"Kérdező, egyébként te egyet értesz azzal, hogy a 6 hónapos ne mlátogatási határidőt lecsökkentették 3 hónapra, hogy így gyorsabban váljanak örökbeadhatóvá a gyerekek?"
Egyetértek. Sőt, szerintem a 3 hónap is sok. Aki 3 havonta egyszer érdeklődik a gyereke felől, az a szememben nem szülő.
"Te hol érezted volna a legjobban magad a 3 válaszlehetőség közül?"
Mivel csak a zacit tudom milyen, ezért nem tudom, hogy a másik 2 helyen hogy éreztem volna magam.
"Örültél volna homo szülőknek?"
Én még egy háromlábú kecskének is örültem volna, ha örökbefogadott volna. Viccnek hangzik, de nagyon nem az, mikor a többieknek az a legnagyobb problémája 17 évesen, hogy hova tanuljon tovább a szülei pénzén, neked meg az, hogy hol fogsz lakni érettségi után, ha betöltötöd a 18-at.
A valóság pedig az hogy 7 éves korig fogadtunk volna örökbe a feleségemmel gyereket.
Hozzánk se szóltak.
6éve már
Most már inkább 50 felé járunk…
Ha alapítványnál próbálkoztunk volna fizetni kellene.
Nem fizetek senkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!