Az örökbefogadás lehet ugyanolyan, mint a vér szerinti gyerek születése?
Biztos lehet, valakinek. De nem nekem. Mi is átbeszéltük az örökbefogadást a férjemmel meddőség miatt. Végül arra jutottunk, hogy ha nem lesz vérszerinti gyermekünk, akkor inkább maradunk csak ketten. Lombikot se vállaltuk be. Végül 3,5 év után spontán terhes lettem. 34 évesen szültem. És annyira jó látni a kislányomban, hogy ő bizony az apja vére külsőleg és belsőleg is.
(Azt azért hozzátenném, hogy ha a férjemnek lenne előző kapcsolatából már gyermeke, akit ő nevel, nálunk él, biztos hogy sajátomként tudnám szeretni. Illetve egy unokahúgit/öcsit is bármelyikünk részéről simán elvállalnék, ha lemondanának róla a szülei vagy tragédia történne. De egy teljesen idegen vérű gyermek nálam nem fér bele.)
Fura, mert nálam ez az ösztön akkor ki van kapcsolva, sőt, vannak bizonyos felmenők, akiket határozottan nem szeretnék látni a gyerekemben...
Felkutatni kíváncsiságból, plusz kérdéseket feltenni azért nem azt jelenti, hogy a vér miatt majd lecseréli a családját az ember, vagy akar hosszabb távon bármilyen kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!