Érvek és ellenérvek az örökbefogadás mellett/ellen?
Fiatal vagyok még, a kérdés nem aktuális. A szüleim valamiért nagyon ellenzik, de az egyetlen érv, amit mondanak, hogy "nem szeretnéd úgy, mint a sajátod". Én pedig nem így gondolom. Szülni tudnék, de nem igazán vagyok kisbaba párti és szülni sem szeretnék, tehát ha örökbe fogadnék, akkor is minimum totyogó lenne a kópé. Továbbá nem támogatom a Föld túlnépesedését, ez azt hiszem érthető hogyan kapcsolódik a témához. Gyógypedagógus szakon vagyok hallgató, és azt hiszem eléggé fel tudnék készülni akár egy bizonyos szinten sérült/fogyatékos gyermek nevelésére is, türelmem is van bőven, bár súlyosan vagy halmozottan fogyatékos személyt nem vállalnék.
Ugyanakkor nem tudom, mennyire népszerű egy párkapcsolatban, a férfi mennyire ellenezné az ilyesmit.
Persze még bármi változhat, de ha nem fogadnék örökbe, nem hiszem hogy szülnék gyereket.
A válaszokat előre is köszönöm!
Az egyetlen mellette szóló érv, hogy akarja valaki, az egyetlen ellen szóló pedig hogy nem akarja.
Mindkét oldalnak igaza van.
Ja igen, a párkapcsolati kérdés. Hát ezt tisztázni kell mindenképp, és erőltetni semmiképp se lehet. Van férfi, aki nagyon öf-párti és van, aki elutasítja (meg nyilván van a kettő között is), de ezek az álláspontok, ahogy a tied is, változhat az évek során. Nincs egy általános igazság, hogy a férfiak jellemzőbben inkább pártolják vagy elutasítják (mint ahogy a nőkre se húzható rá egyik álláspont se).
2-es voltam
Nem vagyok érintett az örökbefogadásban, de eléggé érdekel a téma.
Az a helyzet, hogy örökbefogadó szülőnek nem mindenki alkalmas. Még az sem feltétlenül az, aki a vér szerinti gyerkeinek nagyon jó szülője. Az örökbefogadás ugyanis nagyon speciális helyzet, rengeteg járulékos nehézséggel. Szerencsére újabban végre nem csak formaság az alkalmassági vizsgálat, hanem szűrik a jelentkezőket, és elég sokan ki is rostálódnak.
A mostani állapotodban egészen biztos, hogy nem tartanának alkalmasnak, az indokaid iszonyú naivak és gyermetegek, egy súlyosan traumatizált gyereknek azért olyan szülő kell, aki ennél biztosabban áll két lábon a földön, úgyhogy erre a témára inkább térj vissza 10 év múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!