Így lehet esélyünk örökbefogadásra?
Házaspár vagyunk, jó anyagi körülményekkel. Viszont van már két saját gyerekünk. Igazából lehetne több is, de én már semmiképpen nem szeretnék kihordani és megszülni egy gyereket. (Az utolsó terhességem és szülésem nagyon nehéz volt). Viszont férjemmel nagyon szeretnénk egy harmadik gyereket (mindig is ez volt a terv). Az örökbefogadás mellett döntöttünk, de a férjem szerint nem sok esély van rá, mert van már saját gyerekünk és képes vagyok még szülni. Ráadásul csak kicsi gyerek jöhetne szóba (akikre tudom, hogy sokan várnak), mert úgy tudom hogy a meglévő gyerekeimtől csak kisebb gyereket fogadhatnánk örökbe. A kisebbik lányunk 2,5 éves.
Lehet esélyünk, vagy automatikusan az kerül a lista elejére, akinek még nincs gyermeke?
Persze. Az örökbefogadásnak nem feltétele az, hogy természetes úton ne lehessen gyereked, ahogyan vérszerinti mellé is sokan fogadnak örökbe.
Lépj be facebookon az Örökbefogadás. csoportba, sok hozzátok hasonló öf szülőt fogsz látni.
1!
Alapfeltétel hogy a már meglévő gyereknél/gyerekeknél csak fiatalabbat lehet örökbe fogadni.
Kérdező
Nem kerültök a lista végére.
Krande!
A jelentkezésnél meg kell adni a gyerek korát.
Ne haragudj de én önzőségnek érezném 2 gyerek után beállni egy olyan sorba, ahol gyermektelen házaspárok éveket várnak arra, hogy megtapasztalhassák milyen egyáltalán szülőnek lenni.
Mintha kijönnél egy fine dining étteremből és utána beállnál a sorba a hajléktalanoknak tartott ételosztáshoz.
Vagy inkább mintha mozgássérülteknek osztanának elektromos kerekesszéket és te is beállnál érte, mert bár tudsz járni, azzal mégiscsak kényelmesebb a közlekedés. Nekem a pofám leszakadna.
9!
Ritka idióta példákkal jössz, de nyilván ez az intelligencia szinted....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!