Ilyen körülmények mellett van esélyünk örökbefogadásra?
Én 26 éves vagyok a férjem 29. Nagyon szeretnénk babát, de már túl vagyok 3 vetélésen. Mindegyik baba elvesztése nagy fájdalommal járt, így úgy döntöttünk megindítjuk az örökbefogadást, mert igazából sosem zárkóztunk el attól, hogy ne vér szerinti gyerekünk legyen.
Én eladóként dolgozok, a férjem gyárban dolgozik targoncásként, mellette levelezőn egyetemre jár.
Lakásra gyűjtünk, így még a szülői házban lakunk, de 3 év után tudunk venni hitellel és a megtakarításunkkal egy lakást.
Ilyen körülményekkel van esélyünk arra, hogy 3-5 éven belül kapjunk egy kis babát, vagy ne is erőltessük a dolgot?
Én inkább a vetélés okát keresném meg. Legtöbbször banális és pofonegyszerűen kezelhető (véralvadási probléma, pajzsmirigy elégtelenség, progeszteron elégtelenség, ezek a leggyakoribbak).
Persze, hogy van esélyetek örökbefogadni, de a kettőt lehet párhuzamosan is, én ilyen fiatalon nem mondanék le a saját gyerekről.
De kivizsgáltak, hogy mi lehet az oka a sok vetélésnek?
Amennyire én tudom örökbefogadás előtt szétcincálnak teljesen. Mindent tudni akarnak majd rólatok. Kisbabát egyébként is nehéz kapni.. Hogy gond-e, hogy a szülőkkel éltek? Simán kinézem a rendszerből, hogy igen.
Én is inkább a saját gyerek mellett voksolnék.
Biztos nehéz időszak volt a vetélés, de estleg ha kivizsgáltatnád, hátha meglenne a megoldás, és akárki akármit mond azért egy saját gyerek mégiscsak jobb.
Persze ha nem lehet gyereketek, mert mindent kivizsgáltak, akkor gondolkodjatok el az örökbefogadáson.
Tőletek ezerszer jobb helyzetű családot is elutasítanak...
Igaza van annak, aki azt írja hogy a vetélés okát kellene megkeresni. Fiatal vagy, egyáltalán nem biztos hogy olyan nagy a baj! Keress fel endokrinológust!
Szia
Én 28, férjem 30 volt, amikor jelentkeztünk örökbefogadásra. Az a lényeg, hogy aki veletek lakik, azokat is meghallgatják a környezettanulmányon (volt olyan, akit a pszichológusnál is), hogy tisztában vannak e a pici érkezésével és ők mit gondolnak az örökbefogadásról.
Lesz pszichológiai vizsgálat, orvosi igazolás kell, tanfolyam, környezettanulmány. Nem mondanám, hogy szét cincálnak, de azt vizsgálják, hogy feldolgoztátok e a vetéléseket.
Ha van valami kérdésed nyugodtan írj rám. :)
Sok szerencsét!
Sajnos a szüleim és mi sem születtünk gazdagnak, így nem tudtunk egyből saját lakásba menni. Voltunk albérletben két éven keresztül, viszont amellett nem tudtunk gyűjteni, így sajnos vissza kényszerültünk a szülői házba, hogy legyen esélyünk egyszer saját lakásban élni.
A második vetélés után voltunk kivizsgálásokon, elvileg nem találtak semmit, ami magyarázná a vetéléseket. Jók a hormonok, a pajzsmirigyem is rendben van, a petevezeték átjárhatósággal sincs probléma. A párom is volt sperma vizsgálaton, nála sem találtak problémát.
Nem adjuk fel a próbálkozást, csak úgy gondoltuk megindítanánk az örökbefogadást is, hogyha mégsem jönne össze a baba, ne csússzunk ki az időből.
De jó tudni, hogy ennyien lenézik azt, aki nem úgy jött a világra, hogy 20 évesen már meg van mindene. A szüleim egyszerű munkás emberek, akik sajnos nem sok támogatást kaptak a szüleiktől, így mindenüket a két kezükkel kerestek meg. A párom szülei sem tömnek minket pénzzel, mindent a saját erőnkből építünk fel. Nem értem miért kell ezt ennyire lenézni.
A saját lakás hiánya, a szülőkkel együtt lakás és az albérlet sem akadály, ha azt látják, hogy van elég hely, megfelelőek a körülmények a babához. Az egy főre eső jövedelmet sem kötik egy konkrét minimumhoz.
A veletek együtt lakó szülőkkel is el fognak majd beszélgetni.
Ha pedig meglesz a saját lakás, új környezettanulmány is kell majd, de ettől a várakozás nem kezdődik elölről, még akkor sem, ha másik megyébe költöztök. Ezeket ajánlom elolvasni:
Érdemes mielőbb belevágni, mert megyétől és "igényektől" (gyerek kora, egészségi állapota, száramzása) függően 6-7 év is lehet a várakozás, a 3-hoz nagy szerencse kellene. Valószínűleg előbb lesz meg a saját lakás, mint az örökbefogadott gyerek.
Sok sikert, minden jót!
Kérdező!
Mégis ki nézett le?
26 évesen még én is a szüleimm laktam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!