Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Miért nem választhatják ki a...

Miért nem választhatják ki a szülők a gyereket?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 12. 10:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
22%
Aki lepontoz - itt is meg máshol is - annak nem a válasszal van gondja, hanem beteg ember, akinek az szerez örömet, ha a GYK-t végignézni és minden válaszra pirosat nyom. De aki ennyire alacsony szinten van, azt csak sajnálni lehet, hogy ennyire szegényes az élete és csak ennyi öröme van összesen benne.
2021. ápr. 13. 11:24
 12/16 anonim ***** válasza:
85%
Elmondhatod hogy mit szeretnél, csak az a probléma, hogy mindenki hófehér makk egészséges 1 év alattit akar. A nagyobb gyerekek meg senkinek nem kellenek.
2021. ápr. 14. 18:13
 13/16 anonim ***** válasza:
47%

Egy egészséges, fehér újszülöttre 6-7 évet kell várni, mert mindenki ilyet szeretne, és hosszú a várólista. Ezért nem lehet válogatni.

Ugyanakkor van egy csomó nagyobb gyerek akik nem születésükkor kerültek el a szüleiktől, 5-8-12-15 évesek, akik a nevelőotthonban tengetik életüket, ők már kevésbé kellenek bárkinek. Nem tudom, hogy ilyen esetben hogy megy, el tudom képzelni, hogy ott már lehet *csúnyán írom, mert nem tudom szebben* "válogatni".

2021. ápr. 23. 06:36
 14/16 anonim ***** válasza:
94%

Mondhatsz nemet egy felajánlott gyerekre, de akkor számolni kell azzal, hogy akár évekig várhatsz a következő felajánlásra.

Az örökbefogadás nem olyan, mint egy kisállatmenhely, hogy eléd állítják a gyerekeket, aztán te választasz, mint a filmekben. Valójában sokkal kevesebb gyerek válik örökbeadhatóvá, mint ahányat a szülők elhagynak. Ugyanis a legtöbb gyerekről nem mondanak le, így ők állami gondozásba kerülnek.

2021. ápr. 23. 07:20
 15/16 anonim válasza:
24%

Akkor nem kell örökbefogadni!

Ha már a nemét nem állíthatom be szülésnél, akkor örökbefogadásnál had én döntsem el hogy kit választok.

Ha ezt sem lehet akkor köszi, de nem kell gyerek.

2021. ápr. 29. 14:55
 16/16 anonim ***** válasza:
69%
#15 azt pont lehet, de nem azért, mert te lennél a kliens, akinek a szava szent. Azt jelölheted ki, mit fogadsz el csont nélkül, mi az, aminél további részletekre vagy kíváncsi, és azt, hogy mi az, ami semmiképp nem jöhet szóba. És itt komoly és nem feltétlenül komoly betegségek lesznek az űrlapon, neked meg ildomos lenne felkészülnöd minden kérdésre, hogy legalább te legyél képes tudatában lenni annak, hogy mit tudsz elfogadni, és mit nem. Ez is a gyerek érdekeit szolgálja, ezért lenne jó komolyan venni. Emiatt is fura, hogy a tanfolyam megszűnt, a Tegyesz munkatársainak kellene futószalagon, egyesével kiokosítani mindenkit, hogy ne menet közben fogják fel, hogy jaj, hát én nem ezt akartam... Csak egy igen gyakran elbaltázott példa: "jó nekem a cigánygyerek is" versus "képes vagyok cigány származású gyermekemet felkészíteni arra, hogy a származásával együtt éljen, és van pár jóravaló cigány barátom, akik a cigány kultúra rejtelmeibe is szívesen bevezetik, hogy élhessenek benne a gyökerei, lehetőleg a legjobb módon." Van valamennyi kis különbség, nem?
2021. máj. 20. 23:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!