Miért nem választhatják ki a szülők a gyereket?
Egy egészséges, fehér újszülöttre 6-7 évet kell várni, mert mindenki ilyet szeretne, és hosszú a várólista. Ezért nem lehet válogatni.
Ugyanakkor van egy csomó nagyobb gyerek akik nem születésükkor kerültek el a szüleiktől, 5-8-12-15 évesek, akik a nevelőotthonban tengetik életüket, ők már kevésbé kellenek bárkinek. Nem tudom, hogy ilyen esetben hogy megy, el tudom képzelni, hogy ott már lehet *csúnyán írom, mert nem tudom szebben* "válogatni".
Mondhatsz nemet egy felajánlott gyerekre, de akkor számolni kell azzal, hogy akár évekig várhatsz a következő felajánlásra.
Az örökbefogadás nem olyan, mint egy kisállatmenhely, hogy eléd állítják a gyerekeket, aztán te választasz, mint a filmekben. Valójában sokkal kevesebb gyerek válik örökbeadhatóvá, mint ahányat a szülők elhagynak. Ugyanis a legtöbb gyerekről nem mondanak le, így ők állami gondozásba kerülnek.
Akkor nem kell örökbefogadni!
Ha már a nemét nem állíthatom be szülésnél, akkor örökbefogadásnál had én döntsem el hogy kit választok.
Ha ezt sem lehet akkor köszi, de nem kell gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!