Engednéd e a meleg pároknak a gyerek örökbefogadás?
Ebben a kérdésben elég nagy zavart okoz az, hogy sokan nem ismerik a magyar viszonyokat.
itthon az az első, hogy a saját családjukba helyezzek vissza a gyerekeket.
Akik intézetben vagy nevelő családoknal vannak nagyrészt nem lehet örökbefogadni, mert a szülők nem mondtak le a gyerekről. Elég ha fél évente van kapcsolattartás (talán van új szabály, hogy negyedevente) és nem orokbefogadhato.
Aki családot szeretne, de nem lehet gyereke, ezt szeretne pótolni. Egy tíz evest örökbefogadni - ki lenne rá alkalmas? Ehhez olyan szintű turelem kell, meg nem is tudom milyen kitartás stb. Bele se gondol aki ezzel dobalozik.
Az örökbefogadás nem "megmentes" legalábbis nem ajánlják ezt a szemléletmódot mert mérgezi a családot.
Szóval ennek fényében szerintem jó a mostani szabályozás, ami nem kizárja a homoszexuális párokat, hanem hátrébb rangsorolta, ami a jelen helyzetben persze ugyanaz.
Igen!
Nekem tobb orvos kollegam is meleg,nagyon jo emberek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!