Van olyanra lehetőség, hogy nem csak lemond az anyuka a gyerekről hanem pl neten keres neki szülőket és nekik adja? Már nincs sok idő,December közepe.
Te teljesen hulye vagy 11?
Komolyan azt tanacsolod neki, hogy adja oda egy ismerosenek a babajat, mert ‘van ilyen’? Milyen van? Mirol beszelsz?
Létezik nyílt örökbefogadás. Alapítványok foglalkoznak ilyennel: voltaképpen segítenek megtalálni egymást az örökbeadónak és az örkbefogadónak.
Amúgy szerintem a legkisebb sérüléssel ez jár, amikor újszülött korban kerül végleges szüleihez, és onnan már senki sehová nem rángatja.
Kedves 12-es. Pedig ismerek olyan párt, aki így fogadott örökbe babát, nyílt örökbefogadással. Nem könnyű és nem egyszerű döntés, de van, hogy ez a járható út. Aggódtak is, hogy majd hogyan kezeljék a helyzetet, főleg ha a biológiai anya látni akarja később.
Szerintem jobb, mintha kinn hagyja valahol megfagyni. Vannak inkubátorok is, az is megoldás, de nem erről kérdezett.
Nyilván olyat nem lehet, hogy tessék, én megszültem, odaadom neked, mostantól a tiéd. Megvan a hivatalos módja (örökbefogadó szervezeten keresztül, a gyámhivatal nyílt örökbefogadással nem foglalkozik). Két éve végeztem tanfolyamot, nagyjából képben vagyok.
16
Olyan part ismersz, aki neten keresztul (merthogy a kerdes errol szol) talalt egy terhes anyat (vagy az anya oket), es megbeszeltek, hogy oke, a baba a tied? Majd vegul igy is lett?
Ahhoz, hogy egy gyermeket orokbefogadhasson valaki, sok mindennek meg kell felelnie. (Korkulonbseg, a szemelyisege, egeszsegi allapota es korulmenyei alapjan alkalmasnak kell lennie a nala elhelyezett gyermek kiegyensulyozott fejlodesenek biztositasahoz, amit a Gyamhivatal allapit meg stb.)
A nyilt orokbefogadasnal valoban a szulok ismerik egymast, kesobb az anya akar tarthatja is a kapcsolatot a gyermekevel, illetve valoban van 4 kozvetito szervezet, de az sem ugy mukodik, hohy szerintem a Julcsi neni jo anyja lenne a babamnak, adjuk neki.
17-es, a kérdező a netet példaként említette. Olyat nem ismerek, aki pont a neten keresett a babájának örökbefogadót, de olyat igen, aki ismerős házaspárnak adta át. A kérdésben az én olvasatomban az a lényeg, hogy van-e olyan, hogy a szülőanya keresi meg az örökbefogadót (és nem a gyámhivatal). Tömören: van ilyen.
Ha nem ez a lényeg, akkor kérdező, légyszi pontosíts.
Van, ezt hívják magánutas örökbefogadásnak. Nem kell elvégezniük semmit, de ebben az esetben is be kell vonni egy örökbefogadással foglalkozó szervet, akár az állami Tegyeszt, akár más civil alapítványt. Például: Baptista Szeretetszolgálat, Gólyahír, Alfa, Bölcső, Fészek.
De biztosabbnak érezném a helyedben, ha eleve hozzájuk mennél el. Ők tudnak minden egyébben is segíteni, bántalmas vagy anyagi szükséglet esetén is stb. Meg az egész ügyintézését is kérheted úgy, hogy ők ajánlanak szerintük alkalmas, gyermekedhez illő párokat, te pedig kiválasztod azok közül hogy melyik legyen. Megszerveznek neked találkozást, kapcsolatfelvételt velük stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!