Ti mit csinálnátok e helyzetben?
Mi 4 évesen fogadtuk örökbe a kisfiunkat, brutál nehéz volt vele az első pár hónap. Az anyja kb egy prostituált volt, a kicsi 7 hónapos korától a gyerekvédelemben élt, 3 helyen volt nevelőszülőknél mire hozzánk került.
Mi azért vállalkoztunk az örökbefogadásra, mert úgy volt, hogy nem lehet vér szerinti babánk. Aztán Martin érkezése után 4 hónappal teherbe estem a kislányunkkal.
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy könnyű elnyerni egy olyan gyerek bizalmát, akit előtte össze-vissza dobáltak a felnőttek. De ha sikerül, akkor mindent megér. Nálunk most 8 éves a fiunk, 3 a lányunk és így teljes minden.
Viszont ha te nem tudnád igazán szeretni azt a gyereket, lehet jobb lenne meggyőzni az anyját, hogy adja örökbe. Rengetegen várnak gyerekre országszerte és akinek nem lehet vér szerinti gyereke, annak talán pont ő jelentené a családot.
35!
Férj és feleség eseten házassági vagyonközösség van, ergo a férj fizetése a feleségé is és viszont.
Jogilag biztos, de azért elég kérdésesen etikus elvárni a másiktól, hogy a rászoruló testvérét és kisgyerekét ne támogassa.
Mi szerencsére nem házasodtunk össze, de ha egy papírral többünk lenne, sem szólnèk bele hogy pl a párom mit vesz a fiának és mennyiért. Amit ő keres, az ő pènze. Nyilván persze egy megbízható ember és nem issza vagy kockázza el a pénzt.
Off:
A jó használatról pedig itt tudsz olvasni:
Bocs, csak nehéz volt olvasni, hátha valami megragad belőle :)
On: A testvérének nem kötelező megfogadnia a tanácsaitokat, nektek pedig nem kötelező az ő döntései következményéből adódó dolgokért felelősséget vállalni. Én személy szerint segíteném őket, de máshogy. Nem venném magamhoz a gyermeket, de sokat lehetne nálunk, és nem adnék pénzt, mert azt az anyjának és az apjának kellene előteremtenie rá, de ha azt látom, hogy nem vesz neki ruhákat, akkor vennék én. A számlákat nem fizetném ki helyette, de fix időben áthozhatná a gyereket, ameddig dolgozik. Amúgy ennyi idősen szeptembertől már ovis lesz, szerintem onnantól az anyja is lenyugszik majd, több ideje lesz magára meg a munkára.
Félve kérdezem meg, sejtve a választ, hogy a gyerek apja hol van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!