Mi az örökbeadás menete kiskorú esetén? Sűrgős lenne.
Off, mert nem ismerem a kérdező tevékenységét az oldalon.
#8 az erre vonatkozó jogszabályt belinkelnéd?
Nem akadékoskodni szeretnék, tényleg érdekel.
Én csak ezt tálaltam.
Az Egészségügyi törvény rendelkezései értelmében a 14. év alatti gyermekek nevében a törvényes képviselője jogosult a beleegyezés, illetve visszautasítás jogát gyakorolni.
16. életévét betöltött kiskorú személy közokiratban, teljes bizonyító erejű magánokiratban megnevezheti azt a cselekvőképes személyt, aki jogosult helyette a beleegyezés, illetve a visszautasítás jogát gyakorolni, illetve, akit tájékoztatni kell, valamint így meghatározott személy megjelölésével vagy anélkül kizárhat személyeket a beleegyezés és a visszautasítás jogának helyette történő gyakorlásából, illetve tájékoztatásból.
Tehát ha a kérdező elmúlt 16 éves, akkor nem értesítik egyből a szülőket.
Kiskorúként a terhességet nem titkolhatod el.
Mondd el a szüleidnek. Én pl soha az életben nem tudnám megbocsátani a gyerekemnek, ha ilyet eltitkolna előlem. Simán jöhet bármikor, hogy terhes, akarja, nem akarja, hogyan tovább, mindenben támogatni fogom, azt se fogja soha megtudni, hoyg szerintem mi lenne a jó döntés, soha nem befolyasolnam vagy ítélném el, bármit is döntsön. De ha egyszer megtudnám, hogy terhes volt, ezt eltitkolta és örökbe adta a gyereket, onnantól nem sok közünk lenne egymáshoz.
Utolsó, sajnos vannak olyan szülők akiket nem neveznék annak.
Ha én terhes lettem volna 17 évesen, szerintem ők maguk abortálnak.
14!
Nézd, ha valóban a olyan a szülő, akkor a balhé még nagyobb lesz, ha utólag kiderül.
Ha fél a szüleitől, akkor vonja be a gyámhivatalt.
De amugy fizikailag se tudom elképzelni, hogy lehet egy terhességet otthon eltitkolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!