Ha nem fogom betöltetleni a 18-at mikor megszületik a gyerek akkor a szüleim beleegyezése kell az örökbeadáshoz?
Figyelt kérdés
2019. aug. 9. 18:27
1/21 anonim válasza:
Igen. Hacsak nem nyilvánítanak nagykorúnak, amihez szintén a szüleid beleegyezése szükséges.
18 éves korodig jogilag a szüleid felelnek a gyerekért. De ha ők mindenáron megtartanának egy gyereket, akit a saját anyja inkább örökbe adna, az a gyereknek sem jó. Ha felkeresel egy ezzel foglalkozó civil szervezetet (pl. Gólyahír), ők segítenek. Elmondják a lehetőségeidet, jogi tanácsot adnak, és ha úgy döntesz, az örökbeadásban is segítenek.
2/21 anonim válasza:
Igen. De ha nincs egyetertes, akkor a gyamhivatalt kell felkeresnk es ők mindig a kismama/anya akaratát érvényesítik. Nyilván kivétel ha nagyon fiatal az anya, vagy értelmi sérült, stb
3/21 anonim válasza:
17 voltam amikor szültem és nemsok választásom volt,anyám döntött helyettem már a terhesség elején hogy örökbe lesz adva,mert ő nemfog támogatni sehogy sem.Persze azóta is ez úgy lett mindenkinek mondva hogy en csak úgy ott hagytam a kórházba a babát mert nem akartam.
4/21 A kérdező kommentje:
Nekem tuti nem engedné. Nagyon vallásos, tuti ő nevelné fel. Akkor már inkább az abortusz.
2019. aug. 9. 19:49
5/21 anonim válasza:
18 év alatt abortuszhoz is kell szülői beleegyezés.
6/21 A kérdező kommentje:
Forró víztől, megerőltetéstől elmehet magától, nem? Meg vannak elmékstileg ilyen növények is amitől elmegy.
2019. aug. 9. 20:40
7/21 anonim válasza:
Úr isten
Meg te is... Bizony belehalhatsz
Okos kislány
8/21 anonim válasza:
annak nagyobb az esélye, hogy beteg lesz, mint hogy elmenjen az ilyen házi mahinációktól... ha örökbe akarnád adni, arról is tudna, akkor lehet az ab már egyszerűbb, nem??
9/21 A kérdező kommentje:
Nem engednék az abortuszt.
2019. aug. 9. 21:50
10/21 anonim válasza:
Ha abortuszt akarsz és a szüleid nem engedik, akkor is a gyámhivatalba kell menned. Tőlük megkapod az engedélyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!