Szerintetek örökbe tudnám adni?
10 hetes terhes vagyok. Nem vagyok az az anyatípus, illetve a baba a munkahelyemen egy kollégától van, aki közölte, ő nem is akar hallani róla, se rólam többet. Viszont elveim alapján elvetetni nem szeretném semmiképp.
De félek attól, ha megszületik valamit elkezdenék érezni iránta, attól függetlenül is, hogy nem bírom a gyerekeket. Van aki az örökbeadást megbánta utólag? Az anyagi körülményeim se engedik meg sajnos, mivel hiába van diplomám, csak asszisztens vagyok egy kisebb cégnél.
25/N
Vér szerinti szülőkkel talán sosem fordult elő, hogy megbánták a gyerekvállalást? Hiába a tudatos tervezés és az alkalmas körülmények, így is kiderülhet, hogy a szülő alkalmatlan, vagy megbánta. Ez sem jobb a gyereknek, mint az, ha az örökbefogadás után romlik meg a viszony.
Az alkalmassági vizsgálat pont azt szolgálja, hogy az fogadhasson örökbe, aki megfelelt. Jósolni senki nem tud, de az alkalmatlan szülők többségét ki tudják szűrni, miközben a vér szerinti szülőkre csak minimális feltételek vonatkoznak.
A legjobb helye ott lesz a babának, ahol várják. Nemcsak addig, amíg aranyos kisbaba, hanem ahol a dackorszak, a nehézségek, a költségek, a kamaszkor és a többi tudatával vállalják, mert akarják. Nem csak azért, mert nem sikerült védekezni. Ha így van, mindegy, hogy vér szerinti vagy örökbefogadó szülő.
Bocs,off lesz.
#18-as.
Biztos,hogy úgy történt,ahogy tudod? Örökbefogadó szülő vagyok (és most nevelöszülő is).
Tanultuk mindkét tanfolyamon,hogy az öf.gyerek olyan,mint a vérszerinti (és itt most a jogra értem),így elvenni nem lehet,max.kiemelni a családból és nevelőszülőhöz vagy intézetbe helyezni attól függően,hány éves korban kerül erre sor. Jól írták előttem,ez viszont független attól,hogy öf. vagy vérszerinti a gyerek.
Csak amiatt arra "biztatni" a Kérdezőt,hogy ez az ő gyerekével is megtörténhet,badarság,főleg annak tükrében,hogy ő világosan leírta,az abortusz számára nem opció.
Az meg,hogy az abortált magzat érez-e fájdalmat,félelmet,bármit,még mindig vita tárgya. Van egy film: Néma sikoly a címe. Az alapján igenis érez. Ha nem is konkrét érzéseket,de valamit biztosan.
Újra én. Bocs,hülye a telóm vagy én.
Szóval az előző válaszomból lemaradt az arra biztatni a Kérdezőt után,hogy vetesse el a babát.
Szia!
Budapesti értelmiségi ismerőseink (házaspár) örökbe fogadnák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!