A gyermekeim ideiglenesen nevelőszülőkhöz kerültek. Szeretnénk mihamarabb visszakapni őket. Ebben az esetben mit tudunk tenni?
Egy öt gyermekes anyuka vagyok. Gyermekeim 2010(9év),2012(7év),2013(6év),2014(5év),2017(2év)-ben születtek.
2013 tavaszán megalapozatlan, kivizsgálatlan,valótlan lakossági bejelentések alapján a kihelyezett lakossági családsegítő védelembe vételi eljárást indított el. Természetesen a gyermekek születése után a védelembe vételt ők is gyakorolták.
2018 tavaszán a családsegítőt elbocsájtották posztjából nem megfelelő munkavégzés miatt,viszont akik őt váltották sem vizsgálták ki az ügyet. 2013 óta körülbelül 15 tárgyaláson vagyunk túl. A tárgyalások során általában valótlan dolgokat hallottunk ahhoz szóhoz jutni nem engedtek bennünket. A gondozási-nevelési terveket teljesítettük de mindig újabb és újabb feladatokat kaptunk. 2019.06.14.-én a gyermekeket ideiglenesen kiemelték a családból "elhanyagolás és lakkhatási problémák"miatt ami természetesen nem igaz mivel az anyai nagyszülő házában élünk. Ami nagy probléma hogy amikor a kiemelés mellett döntött a gyámhivatal nem került sor arra hogy a közeli hozzátartozókat megkérdezzék hogy vállalják e a gyermekek nevelését. Az apai nagymama a kiemelés előtt egy nappal személyesen megjelent az illetékes Gyámhivatalhoz a kérelmét benyújtani de azt megtagadták arra hivatkozva hogy már megvannak a nevelőszülők. Hiába próbálkozott a gyermekeket magához venni a határozatban ez állt:
"Az eljárás során a gyámhivatal megállapította,hogy a kiskorúak gondozását,nevelését vállaló családtag nincs"
A gyermekek kiemelése óta négy hónap telt el. Mai nap 2019.10.21.-én megtörtént az első tárgyalás ahol szintén több valótlan dolgot állítottak mind a nevelőszülők mind az illetékesek pl (ágyi poloska stb), a tárgyaláson felhoztuk hogy az apai nagymama vállalná a gyermekek gondozását és a válasz egy határozott nem volt.A következő tárgyalás fél év múlva lesz ami nagyon sok idő a gyerekek nélkül.
Röviden ennyi lenne a történet.
Anyukám alsos osztályfőnök. Ennyiért nem vesznek el gyereket. Van akinek az osztályában teli kabáta sem volt és a tálalt tárgyak közül kerestek neki, amiért évek óta nem jelentkezett senki. Mondja hogy vannak családok akiknek összegyűjtik a tanárok az uzsonna maradékot hogy legyen vacsorájuk is és esetleg még a tesónak is jusson egy karéj kenyér. Mind a szülőkkel el. Nálunk a védőnőmhöz tartozik a nyomortelep is. Sok házban nincs benn wc sem. De még ezert sem veszik el a gyereket. Inkább próbálnak segíteni nekik. Persze ha a gyerek konkrét veszelyben van akkor elveszik.
Igazából nem tudom nálatok mi állt fenn de annál komolyabb kellett legyen, amit írsz. Az mindenképp dicséretes amit írsz, hogy igyekeztek felzárkózni. Tartsd a kapcsolatot a gyerekekkel és rendezzetek a lakhatást. Az állami gondozás nem.erdeke a hatóságoknak így ha meglesz amit kérnek, visszakapjátok őket.
Hát kérdező, nekem is totál hihetetlen a sztorid.
Anyósom alsós tanító, tudna neked mesélni milyen állapotok vannak 1-2 helyen, de még azok a gyerekek is a szülőknél vannak, családban. Pedig ott ha lenne fb, szerintem még ott sem lehetne látszat rendet se rittyenteni.
Én a 31. számú komment alapján teljesen el tudom képzelni, hogy elvették a gyerekeket.
Gondoljátok végig. Adott egy család évek óta a gyermekvédelem látóterében. Ebben a családban:
1. A gyerekek rendszeresen betegen mennek óvodába, miközben anyuka nem dolgozik.
2. Legalább egy gyereknek súlyos viselkedészavarai vannak.
3. Büdösek, ápolatlanok.
4. Az egyik gyerek 6 évesen még mindig rendszeresen bepisil, ami után ráadásul nem mosdatják meg rendesen.
5. Időjárásnak nem megfelelően vannak öltöztetve. (Minden bizonnyal nem az volt a baj, hogy a legkeményebb télben, réteges öltöztetés mellett fáztak.)
6. A hosszan fennálló vagy rendszeresen ismétlődő pelenkakiütés szintén elhanyagolásra utal.
7. Azt csak találgathatjuk, a tetűt mennyi idő után írtották ki.
8. A bizonytalan eredetű rovarcsípések is felvetik az elhanyagolás gyanúját.
Ezek közül egy-egy minden családban előfordulhat, de ez így együtt igenis sok! Ráadásul egy olyan családban, akiknél már évek óta rezeg a léc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!