A gyermekeim ideiglenesen nevelőszülőkhöz kerültek. Szeretnénk mihamarabb visszakapni őket. Ebben az esetben mit tudunk tenni?

Figyelt kérdés

Egy öt gyermekes anyuka vagyok. Gyermekeim 2010(9év),2012(7év),2013(6év),2014(5év),2017(2év)-ben születtek.

2013 tavaszán megalapozatlan, kivizsgálatlan,valótlan lakossági bejelentések alapján a kihelyezett lakossági családsegítő védelembe vételi eljárást indított el. Természetesen a gyermekek születése után a védelembe vételt ők is gyakorolták.

2018 tavaszán a családsegítőt elbocsájtották posztjából nem megfelelő munkavégzés miatt,viszont akik őt váltották sem vizsgálták ki az ügyet. 2013 óta körülbelül 15 tárgyaláson vagyunk túl. A tárgyalások során általában valótlan dolgokat hallottunk ahhoz szóhoz jutni nem engedtek bennünket. A gondozási-nevelési terveket teljesítettük de mindig újabb és újabb feladatokat kaptunk. 2019.06.14.-én a gyermekeket ideiglenesen kiemelték a családból "elhanyagolás és lakkhatási problémák"miatt ami természetesen nem igaz mivel az anyai nagyszülő házában élünk. Ami nagy probléma hogy amikor a kiemelés mellett döntött a gyámhivatal nem került sor arra hogy a közeli hozzátartozókat megkérdezzék hogy vállalják e a gyermekek nevelését. Az apai nagymama a kiemelés előtt egy nappal személyesen megjelent az illetékes Gyámhivatalhoz a kérelmét benyújtani de azt megtagadták arra hivatkozva hogy már megvannak a nevelőszülők. Hiába próbálkozott a gyermekeket magához venni a határozatban ez állt:

"Az eljárás során a gyámhivatal megállapította,hogy a kiskorúak gondozását,nevelését vállaló családtag nincs"

A gyermekek kiemelése óta négy hónap telt el. Mai nap 2019.10.21.-én megtörtént az első tárgyalás ahol szintén több valótlan dolgot állítottak mind a nevelőszülők mind az illetékesek pl (ágyi poloska stb), a tárgyaláson felhoztuk hogy az apai nagymama vállalná a gyermekek gondozását és a válasz egy határozott nem volt.A következő tárgyalás fél év múlva lesz ami nagyon sok idő a gyerekek nélkül.

Röviden ennyi lenne a történet.

2019. okt. 23. 11:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/85 anonim ***** válasza:
100%
Talán az illetékes szervet kellene megkérdezni, miért nem kerülhetnek a gyerekek rokonokhoz, nem? Vagy miféle választ vársz érdemben?!
2019. okt. 23. 14:41
 42/85 anonim ***** válasza:
96%

Gyermekjókétben dolgozom manapság divat szidni a gyámügyet meg a családsegítőket.

Egy biztos!!!! Senkitől nem veszik el a gyereket alapos indok nélkül.

Putriban laknak 6an még akkor sem ha együttműködőek.

Azért meg végképp nem mert nincs a neveteken lakás.

Szóval valamit nagyon nem osztasz meg, bár senkinek semmi köze hozzá csak ne téged kelljen már áldozatként látni.

2019. okt. 23. 14:46
 43/85 A kérdező kommentje:
Pedig Lakhatási problémák miatt vették el őket. Igazából nem szeredtem volna pereskedni de lehet hogy ez az egy járható út.
2019. okt. 23. 14:50
 44/85 anonim ***** válasza:
82%

27-es vagyok.

A 42-esnek igaza van. Ahogyan írtam én is,csak a lakás miatt nem veszik el a gyerekeket.

Nem írhatom le sem itt,sem priviben,hogy az én nevelt gyerekeim miért kerültek hozzám,mert etikai kódexet sértenék vele.

De amit tanácsoltam neked,azt továbbra is fenntartom. Ne harcolj értük jogi úton,felesleges.

Olvasd vissza az előző kommentemet (nem ismételném önmagam). A dolgok jelenlegi állása szerint egyéb lehetőséged nincs.

Ha jogi útra lépsz,az tovább fog tartani,mint a következő tárgyalás.

2019. okt. 23. 14:59
 45/85 A kérdező kommentje:
Rendben. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek
2019. okt. 23. 15:02
 46/85 anonim ***** válasza:
98%

Egyébként kapcsolattartás van?

(27-es)

2019. okt. 23. 15:02
 47/85 A kérdező kommentje:
Természetesen igen.
2019. okt. 23. 15:03
 48/85 anonim ***** válasza:
98%
Látod,ez kezdetnek nagyon jó.
2019. okt. 23. 15:04
 49/85 anonim ***** válasza:
5%
Ha más nem megy, talán fordulj a tv-hez. Valaki olyanhoz, akinek ha ezt el esélyed, akkor tud is segíteni és nem csak a riportra megy. Akkor meg mutatod, hogy nincs igazuk. A te lelked akkor tiszta.
2019. okt. 23. 15:18
 50/85 anonim ***** válasza:
95%
A szomszédban 4 gyerek nevelkedett apa nélkül, érdekes ott nem akarták elvenni a gyerekeket. Ok nélkül nem veszik el, valami biztos van, vagy éppen nincs... ne a nagymamára várjatok, rendezzétek az életeteket, ha annyira fontosak a gyerekek.
2019. okt. 23. 15:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!