Éjjel felriadó kisgyerekek szülei! Ti hogy csináljátok a hajnali keléseket, hogy ti is nyugodtak maradjatok?
Sziasztok!
A fiam minden éjjel felriad, sír, ordít és nehéz megnyugtatni. Nagyjából éjfél és 1 között. Próbáltuk már a konnektoros fényeket, a teljes sötétet, az alvás előtti rutinok változtatását, mindent, de még mindig ébred és zaklatott. Nincs tv-nk, az sem befolyásolja.
Viszont egyre inkább fáradunk ebben.... Mindig vitázunk, mert ingerültek leszünk emiatt. Félálomban átmegy valamelyikünk a gyerekszobába és próbálja megnyugtatni a fiúnkat. De a sírás pillanatában tele van mindenünk az egésszel és egymásnak ugrunk.. Nem jó ez.
Szeretnénk, ha együtt tudnánk aludni a férjemmel, de hármasban ezt nem tudjuk kivitelezni. Ha én mondjuk a fiam mellett alszok (mert úgy megnyugszik) akkor az nekem se kényelmes, max 5 percig....
Képtelenek vagyunk higgadtan ébren lenni ilyenkor. Kb 2 perc alatt elalszok akkor is, ha a fiúnk ágya mellé ülök a földre. Nem tudom mi lenne a jó megoldás.
Ti hogy oldjátok meg? Vagy külön vagytok majdnem minden éjjel és majd később alszotok együtt, ha már nagyobb lesz?
Nálunk hullámzó az ébredés gyakorisága, de vannak ilyen időszakok is, mint amilyet leírtál.
Közöttünk aludna, de mi nem tudnánk a rugdosás miatt, ezért én megyek a kiságya mellé. Többször elaludtám már a szőnyegen fekve, úgyhogy leraktam egy kétszemélyes fedőmatracot a földre. Ezt reggel könnyű feltekerni, sarokba állítani; ha elég, hogy ott vagyok az ágy mellett, nekem is kényelmesebb, mint a szőnyeg, viszont ha ki kell venni a gyerkőcöt, tudunk aludni ketten lent.
A kivizsgálás részhez nem tudok hozzászólni, nekünk kb két hétig tart egy ilyen periódus.
Valóban elmúlik, addig pedig azt javaslom, rendezkedjetek arra be, hogy első a gyerek megnyugtatása, most még minden más a második helyen szerepel.
Mi így csináltuk a férjemmel. Ez nem azt jelenti, hogy lesz.rtuk a házasságunkat, hanem azt jelenti, hogy felnőtt emberek vagyunk, felfogtuk, hogy ketten vállaltuk a fiunkat, aki nem magától kopogtatott, hogy jönni akar. Az első évek komoly áldozatot igényelnek a szülőktől.
Mi külön aludtunk, én a fiammal kezdetben, majd később, a kislányom születése után már a két gyerekkel a nagyágyban, a férjem pedig a másik szobában. Néha persze hiányzott az, hogy csak úgy bedőljek az ágyba, hogy éjjel ne legyen feladatom a riadt gyerek megnyugtatása, de elfogadtam, hogy most ez a feladatom, és önként vállaltam az elején. Szexuális életet a másik szobában is tudtunk élni a babók elalvása után, ugyanígy össze is tudtunk bújni, beszélgettünk, moziztunk, és havonta- hathetente anyum elvitte magához a gyerekeket egy egész hétvégére, akkor töltekezett a kapcsolatunk, minőségi módon kihasználtuk olyankor a szabadidőnket.
És valóban elmúlt! A fiam 6, a lányom 4 éves, most költöztünk családi házba, mindketten saját szobát kaptak, büszkén alszanak el egyedül az ágyukban, már altatni sem kell Őket.
Nekem esett nehezemre megszoknom ezt az új rendet, a fiam születése óta (6 éve) egy, majd két gyerekkel aludtam együtt, eleinte szabályosan hiányzott a szuszogásuk. Viazont így újra a férjemmel együtt aludhatok, ami nagyon jó.
Szval türelem, ha intelligens felnőttek vagytok (a párod is), túljuttok ezen az időszakon. Inkább aludj Te a gyerekkel, minthogy minden éjjel egymásnak rontotok, az tesz a legrosszabbat a kapcsolatotokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!