Ki mit gondol arról, ha egy kisgyerek (bölcsis) beszélni még nem tud, de a telefont már úgy kezeli mint a nagyok?
Az, hogy 1) sokszor előfordul hogy egy 3 év alatti nem beszél annak ellenére sem, hogy a szülő megtesz mindent (terápiára is hordjal,
de 2) tény, hogy telefon, tablet, tv... károsan hat a beszédfejlődésre.
2.
Úgy hogy anyukája a kezébe adja.
Azt gondolom, hogy egy majom is simán kezeli az okos telefont.
Egyszerű eszköz, következetességre épül, amíg a beszédhez egy rakás extra képesség kell, amit évekbe telik elsajátítani.
Az okos telefonról nincs bizonyítva, hogy káros, rajta a mesék-hangos képes dolgok viszont azok, meg a folyamatos egy helyre bámulás(tvnél is ez a káros a szemre, a másik meg a beszédtanulásra a szinkron miatt)
Ha a gyerek napi fél órát memóriázik rajta, semmi baja nem lesz, ugyanúgy beszélhet 1 évesen, mint 3,5 évesen.
Semmit
Amúgy a telefont használni bárki megtanul percek alatt, de a beszéd ennèl milliószor nehezebb
Amit írtál, az tökjó, de nem rendes használat, az én 1 évesem lapozgatott, programokat nyitott meg, használta őket, hangot is tudott kapcsolni meg fotózta magát(egy darab szelfim sincs, csak őt fotóztam).
Viszont a gyerekem mellé extra szociális volt, ölelgetett, gagyogott, emberközpontú, érdeklődő gyerek volt(és most is az, manapság a 100 doorst szedtem le neki, ezt nyomja, és a pokemont)
Az a baj, hogy a telefonhasználatot a szülei nem felügyelik rendesen, az meg brutális, hogy nem érdeklődik mások iránt.
A függést/mániát előidézhető dolgokat nagyon tudni kell helyén kezelni, ez igaz a cukortól a tévén át a barátokig.
Egy mértékig kiélheti, de nem mehet minden más rovására.
Itt nem a telefon a gond, hanem a 0 szociális kapcsolat, bár 2 évestől sokat nem kell várni e téren, olyanok is vannak, akik még tévét sem láttak, mégis ignorálják a kortársaikat.
Az egyetlen, amit ebből tudunk, hogy a gyerek értelmes/ intelligens, könnyen tanul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!