Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A te gyerekednek vannak roma...

A te gyerekednek vannak roma barátai az iskolában?

Figyelt kérdés
Az én kislányom 1.osztályos, de egész évben nem talált más barátot mint egy roma kislányt...Rokoni,baráti körben szokott játszani a többi gyerekkel,de az iskolában csak ezzel a kislánnyal, bár ismerősök és rokonok gyerekei nincsenek az osztályában. Érdemes lenne a 2.osztályt új iskolában vagy új osztályban kezdenie?
2019. jún. 6. 09:48
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
77%
Tehát a kislányod nehezen barátkozik. Végre szerzett egy barátot, te meg elszakìtanád tőle. Fuck logic.
2019. jún. 6. 22:11
 22/25 anonim ***** válasza:
66%
Arra nem gondoltál amúgy, hogy másik iskolába is járnak roma származásúak? És lehet, hogy ott is egy ilyen származású gyerek lesz az egyetlen barátja a lányodnak? :)
2019. jún. 7. 14:07
 23/25 anonim válasza:
64%
Rasszista vagy!!!
2019. jún. 7. 15:28
 24/25 anonim ***** válasza:
56%

Kérdező, a tendencia, az csak egy dolog, ebben az esetben: mindegy, ha a cigányok között több a szociálisan "alulteljesítő" család. Beszélgess inkább a gyermekeddel, mit érez a cigány kislány kapcsán, miért szereti. Ha nem látsz kockázatot az ő szavai alapján, akkor vélhetőleg nincs gond. Ennyire erővel simán feltehetnék sokan az alábbi kérdést: "A te gyerekednek vannak sváb barátai az iskolában? Igen? Jaj!" Mégis, amondó vagyok, barátságban az egyén a döntő. Ha csak a 20.sváb/cigány üt meg egy színvonalat, mert pechesen belefut a "negatív jellegűekbe" (hogy úgy mondjam), akkor majd a 21.-el lehet értelmes barátságot kialakítani. Ha nem, akkor a 22.-el, és így tovább.

De lehet, hogy elsőre! Mint a kislányod. A helyedben örülnék. Kivéve, ha baj van és fél beszélni róla - de annak jele volna, szorongana a lányod, stb.

Nekem számos nemzetiségből voltak-vannak jó ismerőseim. És sose verem a mellem, hogy igaz magyar fehér vagyok (még ha az is vagyok; azonban nem ez a döntő tényező!).

2019. jún. 7. 18:27
 25/25 anonim ***** válasza:
64%
Örülni biztos nem örülnék. Én is barátkoztam egy roma kislánnyal anno. Anyuék teljesen kiakadtak, mert a szüleik vérbeli ingyenélő tolvajok voltak. Állandó vendégek ott a rendőrök. Én meg ezt nem értettem még akkor. Aztán el akarta kérni a kedvenc babámat, hogy hazavigye. Nem adtam oda neki és addig tartott a barátság. Megdobált az utcán meg fújjogot rám. 14 évesen már gyereke volt, akit a földhöz vágott... Én tuti átíratnám másik suliba.
2019. júl. 11. 11:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!