A te gyerekednek vannak roma barátai az iskolában?
Figyelt kérdés
Az én kislányom 1.osztályos, de egész évben nem talált más barátot mint egy roma kislányt...Rokoni,baráti körben szokott játszani a többi gyerekkel,de az iskolában csak ezzel a kislánnyal, bár ismerősök és rokonok gyerekei nincsenek az osztályában. Érdemes lenne a 2.osztályt új iskolában vagy új osztályban kezdenie?
Azért vannak a szülők, hogy terelgessék a gyereket a helyes irányba. Csinálj szülinapi, névnapi bulit, programot, ismerkedj barátjelöltek szüleivel, szervezz közös programokat. Lehetőleg addig, amíg nem mondja azt a másik szülő a te gyerekedre, hogy rossz társaság.
2019. jún. 6. 10:21
12/25 anonim válasza:
És ha van egy állandó barátja ,miért akarod elszakítani tőle? Amíg a kislánytól semmi rosszat nem tanul,semmi baja nem lesz a lányodnak ha vele barátkozik.
2019. jún. 6. 10:22
13/25 anonim válasza:
Mivel indokolnád neki és az iskolának, hogy váltani akarsz? Nem feltétlenül működik mindenhol, hogy a szülő kedve szerint ide-oda pakolják a diákokat.
2019. jún. 6. 10:24
14/25 anonim válasza:
Hát, őszinte leszek, marhára nem örülnék neki. Igen, valamennyire rasszista vagyok, én vállalom. Tudom, hogy vannak rendes cigányok is, de a többség nem az, és kész, ez egy tény. Mindemellett én adnék a kislánynak egy esélyt, ha azt látnám, hogy normális, akkor nem lenne bajom azzal, hogy barátkoznak. De biztos nagyon figyelnék, hogy milyen.
2019. jún. 6. 10:25
15/25 anonim válasza:
A gyerekeink barátait nem mi választjuk, nincs szükségük az engedélyünkre hozza, és abszolút nem kell szeretnünk a választottat. Sőt....Az én gyerekemnek is volt egy barátnője anno még Magyarorszagon. Hát a hideg rázott tőle. Nem, nem volt roma. Egyszerűen egy kingorcs, hazudozó, agresszív kis pitsa volt, aki folyamatosan kihasználta a lanyomat -ma is az, igaz mara már a ribizli nevet is kierdemelte. Mégsem tiltottam őket, a mai napig jóban vannak így a távolból is. A lányom az évek alatt magától rájött, hogy ez a lány nem a legjobb barátnő kategória. Azt a helyet már azóta betöltötte valaki más, de ez a lány továbbra is jó barátnő a számára. Az ő dolga.
2019. jún. 6. 10:29
16/25 anonim válasza:
Hát én nem tudom: nem az a “normális” ennyi idősen, hogy van egy “legeslegjobb” barátnőd, aztán jövőre valaki más lesz az a legeslegjobb?
Szerintem csak akkor van baj, ha a kislányod szorongó vagy szélsőségesen elutasító más társaságban.
2019. jún. 6. 10:49
17/25 anonim válasza:
Gratulálok anyuka! Remélem a gyerekedből is rasszistát csinálsz.
Örülj neki ha elveszed egy szem barátját csak mert roma. Kíváncsi vagyok azért,mit mondassz majd neki.
Szánalmas vagy
2019. jún. 6. 10:51
18/25 anonim válasza:
Olyan szomorú, hogy vannak ilyen emberek, mint a 11.-es és mint a kérdező. Attól, hogy új iskolába kerülne a lányod nem biztos, hogy ott több barátja lenne. Mi lenne, ha kiközösítenék, csak mert ő az új gyerek? Ilyen is van ám. Ha normális a kislány, akkor mi bajod vele?
2019. jún. 6. 10:56
19/25 anonim válasza:
Nálunk (tízezres létszámú város), fordított a helyzet.Már az oviban cigány-magyar nyelvcsaták vannak az gyermekek közt, borzasztó, elszomorító ez az egész! Cigány gyerekek 80százaléka agresszív, verekedősek, fenyegetik a magyar gyerekeket, idézem: bejön anyukám/apukám elvágja a torkod és ehhez hasonló finomságok. Na most ez akkora sokk, stressz egy 3-7 éves gyereknek, nem gondolja senki, hogy ez normális. A lányaim barátkoznak magyarral/ cigánnyal, soha nem tiltom.De az óvónők is egy sunyi majmok, büntetésbe magyar gyerekeket tesznek, cigányt nem igen,mert annak bejönnek a szülei és szétveri az óvodát.Akkor, kérdés ki van elnyomva 2019- Ben??? Ne rasszistázzunk, álszent dolog.A magyarnak,na annak hallgass a neve.Sajnos.
2019. jún. 6. 14:14
20/25 anonim válasza:
Azért megnézném azokat a válaszolókat, hogy mit szólnának, ha az ő gyerekük barátkozna romával. Könnyű itt írogatni, hogy miért nem hagyod, mi a baj vele stb.
Én nem engednék romát a házamba játszani a gyerekemmel az biztos, nekem jó tapasztalataim egyenlőre nincs velük, és nem is akarom hogy legyen.
Kérdező, a kislányoddal mi lehet a gond, hogy mások nem barátkoznak vele? Félénk? Csúfolják? Inkább ezekről kérdezném. Ha elvinnéd egy másik suliba, ott már egy összeszokott banda van, túl jó nem lehet majd neki. Újra beilleszkedni...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!