Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A te gyerekednek vannak roma...

A te gyerekednek vannak roma barátai az iskolában?

Figyelt kérdés
Az én kislányom 1.osztályos, de egész évben nem talált más barátot mint egy roma kislányt...Rokoni,baráti körben szokott játszani a többi gyerekkel,de az iskolában csak ezzel a kislánnyal, bár ismerősök és rokonok gyerekei nincsenek az osztályában. Érdemes lenne a 2.osztályt új iskolában vagy új osztályban kezdenie?
2019. jún. 6. 09:48
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
77%
Azért vannak a szülők, hogy terelgessék a gyereket a helyes irányba. Csinálj szülinapi, névnapi bulit, programot, ismerkedj barátjelöltek szüleivel, szervezz közös programokat. Lehetőleg addig, amíg nem mondja azt a másik szülő a te gyerekedre, hogy rossz társaság.
2019. jún. 6. 10:21
 12/25 anonim ***** válasza:
80%
És ha van egy állandó barátja ,miért akarod elszakítani tőle? Amíg a kislánytól semmi rosszat nem tanul,semmi baja nem lesz a lányodnak ha vele barátkozik.
2019. jún. 6. 10:22
 13/25 anonim ***** válasza:
72%
Mivel indokolnád neki és az iskolának, hogy váltani akarsz? Nem feltétlenül működik mindenhol, hogy a szülő kedve szerint ide-oda pakolják a diákokat.
2019. jún. 6. 10:24
 14/25 anonim ***** válasza:
68%
Hát, őszinte leszek, marhára nem örülnék neki. Igen, valamennyire rasszista vagyok, én vállalom. Tudom, hogy vannak rendes cigányok is, de a többség nem az, és kész, ez egy tény. Mindemellett én adnék a kislánynak egy esélyt, ha azt látnám, hogy normális, akkor nem lenne bajom azzal, hogy barátkoznak. De biztos nagyon figyelnék, hogy milyen.
2019. jún. 6. 10:25
 15/25 anonim ***** válasza:
79%
A gyerekeink barátait nem mi választjuk, nincs szükségük az engedélyünkre hozza, és abszolút nem kell szeretnünk a választottat. Sőt....Az én gyerekemnek is volt egy barátnője anno még Magyarorszagon. Hát a hideg rázott tőle. Nem, nem volt roma. Egyszerűen egy kingorcs, hazudozó, agresszív kis pitsa volt, aki folyamatosan kihasználta a lanyomat -ma is az, igaz mara már a ribizli nevet is kierdemelte. Mégsem tiltottam őket, a mai napig jóban vannak így a távolból is. A lányom az évek alatt magától rájött, hogy ez a lány nem a legjobb barátnő kategória. Azt a helyet már azóta betöltötte valaki más, de ez a lány továbbra is jó barátnő a számára. Az ő dolga.
2019. jún. 6. 10:29
 16/25 anonim ***** válasza:
94%

Hát én nem tudom: nem az a “normális” ennyi idősen, hogy van egy “legeslegjobb” barátnőd, aztán jövőre valaki más lesz az a legeslegjobb?

Szerintem csak akkor van baj, ha a kislányod szorongó vagy szélsőségesen elutasító más társaságban.

2019. jún. 6. 10:49
 17/25 anonim ***** válasza:
55%

Gratulálok anyuka! Remélem a gyerekedből is rasszistát csinálsz.

Örülj neki ha elveszed egy szem barátját csak mert roma. Kíváncsi vagyok azért,mit mondassz majd neki.

Szánalmas vagy

2019. jún. 6. 10:51
 18/25 anonim ***** válasza:
79%
Olyan szomorú, hogy vannak ilyen emberek, mint a 11.-es és mint a kérdező. Attól, hogy új iskolába kerülne a lányod nem biztos, hogy ott több barátja lenne. Mi lenne, ha kiközösítenék, csak mert ő az új gyerek? Ilyen is van ám. Ha normális a kislány, akkor mi bajod vele?
2019. jún. 6. 10:56
 19/25 anonim ***** válasza:
79%
Nálunk (tízezres létszámú város), fordított a helyzet.Már az oviban cigány-magyar nyelvcsaták vannak az gyermekek közt, borzasztó, elszomorító ez az egész! Cigány gyerekek 80százaléka agresszív, verekedősek, fenyegetik a magyar gyerekeket, idézem: bejön anyukám/apukám elvágja a torkod és ehhez hasonló finomságok. Na most ez akkora sokk, stressz egy 3-7 éves gyereknek, nem gondolja senki, hogy ez normális. A lányaim barátkoznak magyarral/ cigánnyal, soha nem tiltom.De az óvónők is egy sunyi majmok, büntetésbe magyar gyerekeket tesznek, cigányt nem igen,mert annak bejönnek a szülei és szétveri az óvodát.Akkor, kérdés ki van elnyomva 2019- Ben??? Ne rasszistázzunk, álszent dolog.A magyarnak,na annak hallgass a neve.Sajnos.
2019. jún. 6. 14:14
 20/25 anonim ***** válasza:
74%

Azért megnézném azokat a válaszolókat, hogy mit szólnának, ha az ő gyerekük barátkozna romával. Könnyű itt írogatni, hogy miért nem hagyod, mi a baj vele stb.

Én nem engednék romát a házamba játszani a gyerekemmel az biztos, nekem jó tapasztalataim egyenlőre nincs velük, és nem is akarom hogy legyen.

Kérdező, a kislányoddal mi lehet a gond, hogy mások nem barátkoznak vele? Félénk? Csúfolják? Inkább ezekről kérdezném. Ha elvinnéd egy másik suliba, ott már egy összeszokott banda van, túl jó nem lehet majd neki. Újra beilleszkedni...

2019. jún. 6. 20:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!