Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Meglátogasson két és fél éves...

Meglátogasson két és fél éves kislányom a kórházban a kistesó születése utáni napokban?

Figyelt kérdés

Furinak hangzik a kérdés, de nem tudom mi lenne jobb. Különben teljesen elvan nélkülem a nagyinál, többször aludt már nála, ilyenkor 2 napot töltöttünk külön, azaz 1 éjszakát. Sokáig "elszöktem" mikor ott maradt a nagyinál, de mostanában már elmagyarázom, hogy elmegyek de majd jövök vissza, és ő integet, semmi gondja sincs, már megérti, hogy nem tűnök el örökre. De mi van, ha bejön hozzánk fél órára, látja a kistesót és utána ott kell engem hagynia...?????na ettől félek, így még sosem volt.

Vagy mivel el van nélkülem, ne zargassam, és 3 nap után mkor hazamegyünk lásson engem újra a kistesóvel, és persze a kistesó ajándékával amit neki hozott....????

Tapszatalat?

2010. júl. 7. 22:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
én ki se bírtam volna, ha a nagy/ok nem jöttek volna be hozzám a kórházba, mikor szültem :) A gyereknek is jobb, ha már a kórházban "szembesül" a tesóval és nem a picivel a kezedben lát először... Az ajándékot meg akár a kórházban is megkaphatja :), ő is vihet valami apróságot a picinek...
2010. júl. 7. 22:53
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Bár nálunk csak 1,5 év a korkülönbség,de én jobbnak láttam ha a "nagy" nem jön be.Bár a szívem szakadt meg,hogy nem láthatom,de úgy érzem jobb volt így...
2010. júl. 7. 22:54
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát igazából ez attól függ hogy mennyire van felkészítve a kistesóra. Mennyire várja. De az is lehet hogy bármennyire is felkészült azért mindenképpen váratlanul éri a helyzet és azért ő még elég picike és lehet csak a számára lényeges dolgot érti meg. És 2 lehetőség van vagy örülni fog hogy látja a kistesót és alig várja már hogy hazaérjen, vagy pedig csak annyit fog felfogni az egészből hogy anya egy másik babával van és ő nem lehet vele. Szerintem ha olyan jól elvan a nagyinál akkor ezt ne kockáztasd meg, mert ha csak pár órára lát utána nem tudja úgy feldolgozni a dolgokat mintha mellette lennél és a számára nyitva álló kérdéseket egyből el tudnád magyarázni neki, ahhoz hogy megszokja és megértse hogy most már nem csak ő lesz egyedül anyának, hanem van egy kistesója is. Én nem hivnám be bármennyire is szeretném, mert még pici ahhoz hogy ténylegesen megértse és felfogja az új helyzetet. Jobb ha vele vagy és mellette olyankor és utána is.
2010. júl. 7. 22:57
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Most 1 hónapos a kislányom,és 20 hós a nagyfiam.

Nem tudom mennyit értett meg a fiam abból hogy tesója lesz,mindenesetre simogatta néha a hasam és puszit adott rá...Aztán bekerültem a korházba,aznap császár...

Tudni kell hgy a kisfiam nagyon anyás..apuka volt vele otthon abban a 4 napban,és én úgy voltam vele ne hozza be,mert a szívem fog megszakadni,ha elmennek,és ha kisfiam nem akar majd tthagyni,és sír.....

Apuka mégis behozta váratlanul,és kisfiam nagyon tündi volt,megvizsgálta a hugit(hozzáteszem fél a kisebb gyerekektől,a nagyobbakkal keresi a ko ntaktust amúgy nagyon barátkozó,túlzottan is)megnézegette,meg is simogatta,és mikor pápát intettünk egymásnak nem történt semmi,se sírás,se semmi,nagyon meglepődtem,kicsit csalódott voltam hogy nem is érdekli hogy én ottmaradok,de apuka jól végezte dolgát,jól érezte vele magát,és mentek..Mikor hazaérkeztünk a korházból is meglepett a fiam sokáig nézegette és vizsgálta,majd puszilgatta,és azóta is imádja,ja kislányom egyedül rá mosolyog minden nap senki másra:-))

Hát ez a mi örténetünk pedig nem akartam hogy apuka behozza de minden jól sült el:-))kívánom ezt nektek is,és könnyű szülést sok boldogságot,és jó egészséget!!

2010. júl. 7. 23:10
 5/9 anonim ***** válasza:

Szia. Sajnos a döntésben nem tudok segíteni (nekem még csak egy van, ő is csak másfél éves), de pont most olvastam egy cikket arról, hogy gyereket "egyedül" hagyni az anyának olyan 2,5-3 éves kora körül "ideális", mikor már megérti, hogy az anya most itt van, de nemsokára jön haza (vagy megy haza).

Úgy tűnik, nálatok ez az értelem már most megvan... :) Szóval lehet, hogy sírdogálna kicsit, de megértené már, hogy anya majd jön haza a kicsivel nemsokára.

2010. júl. 7. 23:11
 6/9 anonim ***** válasza:

Én a nagyobbnak, adtam a kórházban a babacsomagból cuccokat,azzal,hogy a kistesód küldi neked ajándékba!Hát igazán jó ötlet volt,mert repesett a boldogságtól.

Hozzám bejött,de nálunk nem volt gond,sokat beszélgettünk előtte a tesóról,és a nagyiékhoz is hozzá volt szokva.Előtte is rendszeresen aludt náluk is,másoknál is....

Ha te úgy érzed,hogy megviselné,ha nem maradhat veled,akkor inkább ne menjen be,majd otthon találkoznak.:))

2010. júl. 8. 06:59
 7/9 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm lányok! Hát igen, nagyon nehéz kérdés ez, és tudom hogy egyén függő... hát nem tudom. De nagyon sürget az idő, lassan el kell döntenünk.

Még egyszer köszönöm a válaszokat!

2010. júl. 8. 09:03
 8/9 A kérdező kommentje:
23:11-nek írnám, hogy hát igen azt mondják az az ideális kor, de sztem el lehet ezt nyugodtan kezdeni hamarabb, hiszen akkor hozzá szokik a babó is, hogy máshol is van nem csak otthon az anyukájával(mi kb. 4-5 havonta hagytuk nagyinál 1 éjszakára). Láttam sok iszonyat anyafüggő gyereket akit még 3 évesen sem lehett otthagyni sehol 2 órára... ez azért nem túl jó. Sztm túl van misztifikálva ez a dolog, ugyanez a véleményem az együttalvásról is. Ezt csak úgy leírtam, semmi rossz szándék nem volt benne.
2010. júl. 8. 09:08
 9/9 anonim ***** válasza:
23:11-es vagyok. :) Igazad van, olyannyira, hogy mi 3 hónapos kora óta rendszeresen bízzuk anyukámra a kicsit. Éjszaka is voltak már együtt, igaz, nem anyunál aludtak, hanem anyu aludt itt vele. Mi pedig lagziban, illetve koncerten is voltunk. Sosincs gondunk, ha pár órára, illetve egy éjszakára a nagyi van vele. :)))
2010. júl. 8. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!