Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elmerjem engedni a 10 éves...

Elmerjem engedni a 10 éves gyerekemet egyedül a kisboltba?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretne egyedül menni. Nincs messze, 5-6 perc gyaloglás, csak átkell mennie egy zebrán, és félek, hogy elütik. Pedig ő szétnéz mindig, okos gyerek, de nagyon féltem. Ti elegednétek?
2019. máj. 28. 08:01
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Na végül elmehetett,és nem lett semmi baja. :) Ügyes volt.

Köszönök mindent választ :)

2019. máj. 28. 12:34
 12/14 anonim ***** válasza:

9 éves a lànyom, most 3. osztàlytól engedtem el egyedül suliba.Táskát csak pénteken kell hazahozni, olyankor segítek mert dögnehéz, meg ugye hétfőn vinni.

Az apja 8 évesen elengedte boltba (nem élünk együtt) na frászt kaptam, pàrom nyugtatott meg, hogy ügyes ő.

Persze nem forgalmas vàrosban élünk, egy kis községben.

Ügyes volt a kisfiad :)

2019. máj. 28. 16:21
 13/14 anonim ***** válasza:

10 évesen bőven csatangolhat. Kivétel a nagyvárosi gettós térség, stb. A mi generációnk a rendszerváltás előtt valamivel, 7 éves korától egyedül csatangolt, játszott mindenfelé, 7 éves kor előtt meg idősebb gyerekekkel együtt, ha azok szülei tudták, hogy vigyáznak a kisebbekre (5-6 évesekre).

Arra azért ügyelj továbbá, hogy különösebben nagy pénzösszeg ne legyen nála, a boltban időnként még a felnőtteket is vagy átverik, vagy pedig (ha fáradt a pénztáros) olykor dupla, tripla összeget üt be véletlen, mert duplán "csippan" a leolvasója, vagy más módon. Egy felnőtt esélyesebben észreveszi, és mer is érte szólni a pénztárosnak ilyenkor.

Tehát ha kisebb pénzösszeget bukik el, az mégis kisebb baj. Fokozatosan tanítsd a kisiskolás gyermeket. Először tehát kisebb pénzösszeget bízz rá, ez szerintem tehát fontos, a fenti okokból.

2019. máj. 28. 22:59
 14/14 anonim ***** válasza:

Muszáj legyőzni az aggódásunkat, mert ha nem tesszük, azt közvetítjük a gyereknek, hogy ő nem alkalmas a feladatra, valami baj van vele, állandóan segítségre, védelemre szorul.

Ha nagyon aggódsz, legalább azt hangsúlyozd a gyereknek, hogy biztos vagy benne, hogy ő meg tudja oldani a dolgot, ezért elengeded,m rábízod, stb. Mellette megemlítheted hogy félted, aggódsz miatta, mert te meg ilyen vagy.

Ezért kéred, hogy mondja meg, mikor jön haza a barátitól, jelezzen, ha valami miatt késik, stb. De azt ne kívánd tőle, hogy ne önállósuljon a korának megfelelő mértékben. Sőt, erre bátorítsad is. Közben meg aggódj, ha muszáj. Sokan csináljuk ezt...

2019. jún. 1. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!