10 éves kisfiúnak engeditek hogy mestermc és fortnite játékokkal játszon?
6 éves korom óta játszom, anno fater műhelyében a doom-mal kezdtem többek között.
Soha életemben mégcsak nem is kiabáltam, nemhogy agresszívvá váltam volna, és mégis sikeres felnőtt lettem.
Istenem! 2019-ben még mindig vannak ilyen ostoba emberek? Komolyan azt hiszed, hogy a videójátéktól agresszív lesz a gyerek? Hát persze... Aki a Pac-Mannel játszott gyerekkorában, az ma villogó folyosókon rohangál monoton zenére, és világító pöttyöket zabál, ugye?
Láttál te már videojátékot közelről? Mondjuk a Doom? Quake? Commodore 64-en a Barbarian? Postal? Jagged Alliance? Fallout? Call of Duty sorozat? Na, azok "erőszakosak". Ezeken nőttem fel, és nem öltem meg senkit. Viszont az ilyen prűd nyomorékok, mint te, mindig felcsesznek. Szatyorban élsz, vagy mi? Mondj már egyetlen dolgot az elmúlt harminc évből, amit a fiatalok szerettek, és nem állt ki valami begőzölt hülye pampogni, hogy úúú, ez fogja elrontani az agyukat. Videojáték, filmek, szerepjáték, Pokémon, Dragon Ball... tök mindegy, minden a Sátántól való. Egyes idiótáknak.
Az más kérdés, hogy a Fortnite egy szégyen a videojáték-kultúra történetén. Ha az én gyerekem játszana vele, adnék neki két pofont, és megkérném, hogy ne legyen homoszexuális.
A fortnite egy lövöldözős videojáték, ugye? Pedagógusként mondom, hogy bármelyik nemű 6 éves és idősebb gyermek részéről önmagában semmi kivetnivalót nem látok abban, ha egyszerűbb lövöldözősekkel játszik, persze ha nem más, tartalmas tevékenység rovására megy (pl a ráfordított idő tekintetében).
Már 6 évesen is (néha még lányok is) játszanak élőben játékpisztolyokkal, ez egyfajta szerepjáték (pl tv-ben látottak kijátszására; más kérdés, hogy csak az életkorának megfelelőt nézze tv-ben, videón). Az élet poláris jellegű, szépség, csúfság, gyorsaság-lassúság, kedvesség, agresszió is jellemzi.
Nem cél bár az agresszív játék, de belefér, és ez is egy eszköz a frusztráció levezetésére azon gyerekek számára, akik spontán, önként játszanak ilyet. Valamint tehát tv-ben látottak kijátszására.
Az egyetlen igazi problémám ezen videojátékokkal a 14 év alattiak esetén -ez az új évezredben jellemzőbb-, ha felnőtt tartalommal párosul, pl szexualitással, vagy ilyen jellegű reklámmal (felugró ablak stb), extrém erőszakkal, élethűen ábrázolt erőszakkal (anatómiailag túl pontosan ábrázolt leszakadt végtagok, vérfröcsögés stb).
Szóval nem ismerem a fortnite-t (itt hiába sorolnám a gyerekkori játékaimat, a mai fiatalok alig ismerik már, én meg az utóbbi 20 év videójátékait nem igazán ismerem), de aki igen, javaslom, annak ismeretében mérlegeljen, extrém-e, vagy sem, egy 10 éves számára vajon, a fortnite. A szempontjaimat tudtam felsorolni.
MesterMC és Fortnite egy f*s.
Egyébként én is Minecrafttal kezdtem "gamer" pályafutásomat (gyorsan véget is ért).
Feltennék a gépre szerintem neki való játékokat és hagynám válogatni, játszani.
Fortnite-ot viszont nem szeretném, ha játszana a csemete.
MesterMC helyett meg rábeszélném más, jobb MC szerverre pl. LegendaryMC, Avalion stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!