Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit gondoltok erről? A gyerek...

Mit gondoltok erről? A gyerek nem hisztizik?

Figyelt kérdés

Minap hallottam egy anyukától ezt a dolgot. Azt mondta hogy az nem hiszti, mert neki az igenis egy nagy probléma. Ugyan úgy mint neked a problémáid. Mert a gyerek nem hisztizik. Meg olyan csúnya ezt mondani. Lenézi a gyerekkel szemben.

Tehát ha mondjuk a bolt közepén földhöz vágja magát egy csokiért, az nem hiszti?

Csak kíváncsi vagyok ki kit gondol.

2019. ápr. 21. 08:47
 1/6 anonim ***** válasza:
77%
Pont így gondolom, főleg 4-6 év alatt. Ő még nem fogja fel, hogy nagyobb bajok is vannak, mint hogy épp nem kap csokit. Nem érti, hogy nem egészséges vagy hogy 30 perc múlva ebéd. Egyszerűen csak úgy reagál, ahogy éppen érez. Persze, ezt mi hisztinek hívjuk, de az ő részéről meg ez a világ legnagyobb gondja épp.
2019. ápr. 21. 08:51
 2/6 anonim ***** válasza:
82%
Nem tudja még irányítani az érzéseit, ő így vezeti le a belső feszültségét. Ott és akkor szeretné megkapni azt, amit szeretne, nem tud még várni.
2019. ápr. 21. 09:03
 3/6 anonim ***** válasza:
73%
Ez így igaz. És a legrosszabb amit tehetsz ha rá kiabálsz hogy fejezd már be ezt a hisztit. Neked az nem poroblema, de neki a kis pár éves emberkènek igenis nagy gond. És ő így tudja még kifejezni az érzéseit. És ez a dackorszak kell is ahhoz hogy felnőttként tudja majd uralni az érzéseit. Ami a legjobb ilyenkor szeritnem ha mellette maradsz amèg lenyugszik, majd megbeszelitek utólag.
2019. ápr. 21. 10:41
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen mindegy, minek nevezzük. A hiszti kezelése lehet lenéző a gyerekkel szemben, érdemes értelmesen megbeszélni vele a dolgokat. Vagy legalább megpróbálni, és ha nagyon nem megy, utólag megbeszélni.

Szerintem maga a hiszti szó nem lenéző, de a reakciód lehet az.

2019. ápr. 21. 11:49
 5/6 anonim ***** válasza:
53%
Egyetértek én is a többiekkel. Ők még így kommunikálják le a dolgokat, nem értik az ok okozati összefüggéseket. Ebben támogatni kell, megbeszélni velük magyarázni. Viszont ennek ellenére én is hisztinek hívom vagy dacolásnak mikor éppen mennyire vagyok fáradt. Mert ugye néha az a végeláthatatlan dac, amit lenyom az fárasztó.
2019. ápr. 21. 13:03
 6/6 anonim ***** válasza:

Teljesen így gondolom én is, szívesen barátkoznék az anyukával, végre valaki..

Ellenben szerintem ez 3 éves kor alatt igaz csak, mikor még nem tudnak tudatosan befolyásolni.

Olyan 3-4 éves korig minden ösztönös reakció, őszinte, de utána már okosodik a gyerek, és tudja, mikor milyen viselkedéssel mit lehet kiváltani, próbálkozik..

Az én gyerekem most lesz 5 éves, néha még földhöz veri magát bánatában, vannak ösztönös dolgai, de nagyon gyakran csak elhúzza a száját és fejhangon visít, hátha elér vele valamit, holott annyira nem vágyik rá, hogy szenvedésnek élje meg, fél pillanattal később már abba is hagyja és kezdi valami másért.

Olyan egy éve próbálkozik műsírással.

Ilyenkor nincsenek könnyei, egész máshogy csinálja a fesztivált, mint mikor valóban kétségbe esik egy csokiért.

Szerintem olyan 4 éves korban nyugodtan lehet hisztinek nevezni, mert ez már manipuláció(amiért én rettentő mérges vagyok a gyerekemre), de megértőnek is kell lenni, helyzete válogatja.

3 éves kor alatt szerintem nincs tudatos manipuláció, tehát nincs hiszti.

Rokonom szerint már a 2 hónapos babák is nagy manipulátorok, ezért ő mindent hisztinek hív... A legtöbb ember szerintem ilyen, nem valami együttérző és rossz emberismerő akkor is, ha anya, ezért alacsonyítják le a gyerekek probléma miatti sírását hisztire.

2019. ápr. 22. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!