Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti ráadjátok a gyerekre az...

Ti ráadjátok a gyerekre az egy-két számmal nagyobb ruhát, aminek még fel kell tűrni az ujját vagy ez a ciki kategória?

Figyelt kérdés
Sokszor kapunk ajándékba ruhát (nagyszülőktől, rokonoktól) és van, hogy a méret nem teljesen stimmel. Most megjegyezte az egyik rokonom, hogy miért nem veszek olyan ruhát, ami passzol a gyerekre?!
2019. ápr. 18. 17:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
32%
Ha nem túlzottan nagy, akkor szerintem kifejezetten menő, lezser. Persze attól is függ, milyen maga a ruha. Van olyan, aminek "jól áll", ha fel van tűrve, meg olyan is, ami vagány, ha kicsit nagy. Alapvetően viszont nem gáz, ha egy ruha fel van hajtva.
2019. ápr. 18. 20:32
 12/20 anonim ***** válasza:
66%
*bocsi, úgy akartam írni, hogy van olyan ruha, aminek kifejezetten "nem áll jól"
2019. ápr. 18. 20:33
 13/20 anonim ***** válasza:
Attól függ. Egy háromszor felhajtott szárú buggyos farmer vagy egy bucira tekert ujjú nagykabát nem tetszik, meg kényelmetlen is, azt soha. De egy bővebb póló, ami most még tunikának tűnik, az belefér. :) Egy pizsi is jó lehet, ha kicsit laza még. Vagy egy olyan pulcsi, aminek az ujja nem túl hosszú, de legalább eltakarja a popsijukat.
2019. ápr. 18. 23:01
 14/20 anonim ***** válasza:
Attol fugg, hol nagyobb, azt nem szeretem, ha a polo kb. a vallara csuszik, mert annyira bo, de hosszabb ruhaujjat vagy nadrag aljat csiman felhajtom. Volt egy szett, amit imadtam, mert kenyelmesen passzolt a gyerekre, jol is allt neki 74-86-os meretig, felhajtottam, ameddig szukseges volt (pulcsi+nadrag), keskeny a csipoje, igy nehez ra passzolo nadragot talalni, a gumis derekuak nagy reszet is be kell varrnom. Kabatbol sem zavar, ha 1 szammal nagyobb. Kettovel nagyobb az mar azert hulyen nezne ki rajta, de ot szerintem ez igy haromevesen abszolut nem erdekli.
2019. ápr. 19. 05:45
 15/20 anonim ***** válasza:
lånyom h&m ruhåi pl olyanok hogy 134-140 mėretüek most is jók rå meg 140 cm is jó lesz rå .nadrågbol boltja vålogatja van amiböl 128 mėret a jó 135cm lånyomra ,van bolt ahol 134 nadråg kell ,volt olyan kabåtja aminek az ujjåt fel kellet hajtani mert hosszabb volt viszont maga kabåt meg pont jó.
2019. ápr. 19. 07:43
 16/20 anonim ***** válasza:
Én nem, de nem kirívó. Csak nézd meg mennyi pacuha gyerek van.
2019. ápr. 19. 08:16
 17/20 anonim ***** válasza:
21%

Mondd, hogy így takarékoskodsza Föld véges erőforrásaival. Tudja az illető, mennyi víz kell egy pólóra való gyapot megtermeléséhez és feldolgozásához? Mennyi műtrágya és növényvédőszer? Lehet, hogy ezeket a költségeket nem építik bele a ruha árába, de attól még megvannak, és össztársadalmi szinten meg fogjuk fizetni. Sajnos nem mi, hanem a következő generációk, ezért köztünk még sokan lelkiismeretfurdalás nélkül kidobják az alig használt ruhákat, hiszen olcsón vették. Jó esetben legalább jótékony célra adományozzák.

Mi nem. A kicsit nagy ruhának felhajtjuk az alját, ha varrunk, eleve hagyunk benne pár centi többletet. VAgy színes anyagot varrunk a nadrágszár aljának visszájára, így a felhajtás egyben dísz is lesz. Ha nőtt a gyerek, leengedjük a felhajtást, sőt, ha nem kopott el a cucc, következő szezonra akár meg is toldjuk. Mondjuk egy végkép kinőttruhából vett hozzáillő színes, mintás darabbal. Esetleg kaphat egy ugyanilyen foltot a térdére is, ha az foszlásnak indult.

A mű szakadásokal ellátott ruha, az nem ciki, a foltozott, feltűrt ujjú meg igen?

2019. ápr. 19. 13:23
 18/20 anonim ***** válasza:
0%

Nem tűröm fel, akkor adom rá amikor belenő. Szerintem gáz a 2 számmal nagyobb ruha a gyereken.

Próbálok minőségi ruhát venni, nem kell drágának lennie ahhoz, hogy jó legyen, azok nem nyúlnak meg 2 mosás után, a tesója is meg utána más is tudja hordani, plusz a méretezés is jó általában.

2019. ápr. 19. 13:36
 19/20 anonim ***** válasza:
Ha egy ruha pont a mérete, és lehajol,kint a dereka, ezért én általában egy számmal nagyobb pólót, pulcsit adok rá, aminek az ujját fel kell tűrni. De a dereka ne legyen kint, ha játszik az udvaron.
2019. ápr. 20. 22:46
 20/20 A kérdező kommentje:

Mi az a pacuha?

Amúgy értelemszerűen nem lóg rajta, nem is értem, hogy gondoljátok. :O

2019. ápr. 24. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!