Keresztfiamból meleg férfi lesz?
Miért nem az jut eszedbe, hogy gyerekorvos lesz???
Miért pont a meleg jut eszedbe a babázásról?
Én csak matchbox autókkal, meg makettekkel játszottam. Nem lettem lezbi. Van férjem és gyerekem.
Hagyjuk már ezeket a sztereotípiákat! Egy gyerek had játsszon már azzal, amivel szeretne! Majd kamaszként alakul a személyisége!
Egyke vagyok, csak lány unokatestvérekkel. Kiskoromban gyűlöltem a babákat, egy szem Barbim volt, annak is kitörtem a lábát. Modellvonatot és terepasztalt építettem, autóverseny-pályát kértem karácsonyra, imádtam motorozni és autós játékokkal játszani. Az egyetlen "lányos" játék az a legó volt, abból is az állatos, lakásberendezős tetszett. Farsangra Túró Rudinak, helikopternek és leopárdnak öltöztem.
Aztán mégse lettem leszbikus. 26 évesen hozzámentem a férjemhez és most várjuk az első babánkat. Kifejezetten nőies, hosszú hajú, elegánsan öltözködő nő lettem. Az, hogy ő most babázik, a világon semmit nem jelent. Lehet, hogy divattervező, fodrász vagy gyerekorvos lesz, vagy akár pszichológus, családsegítő vagy akármi más, értékes szakma! És egyébként ha meg meleg, akkor meleg, pont annyira különbözik a heteró embertől egy meleg, mint a kék szemű a barna szeműtől.
Szerintem meg marhára káros ilyen dolgokat előre kitalálni és kivetíteni, és rendkívül közhelyes is. Attól hogy valaki meleg, nem biztos, hogy érdeklik a lányos dolgok (engem sem), ezen kívül lehet ez csak egy életszakasz is amit simán felnagyítassz. A szexuális vonzalmat ráadásul nem határozzák meg a nemi szerepek, ez faék egyszerű gondolkodás.
A melegségen kívül ráadásul létezik még transzneműség, ami inkább valószínűbb, de lehet még aszexualitás vagy biszexualitás is és ezek csak a nagyobb csoportok.
Ugyanakkor valahol visszataszítónak tartom, hogy egy gyerek leendő szexuális irányultságán kell gondolkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!