Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kezelhetetlen 18 hónapos?

Kezelhetetlen 18 hónapos?

Figyelt kérdés

Jó másfél hete a kislányom állandóan hisztizik.Szó szerint mindenen.Kiabál(a maga nyelvén) és rendszeresen földhöz veri magát ha valami nem úgy van ahogy ő szeretné.Eddig ha mondtuk neki pld hogy ne ugrálj a kanapén hanem ülj le, leült most meg ugrál össze vissza és hiába szólunk rá,ültetjük le fél másodperccel később újra nekiáll.Beszélni még nem beszél egyedül a nemet mondja meg egy-egy szóról gondoljuk ,hogy tudjuk mit jelent.Nyilván így kifejezni se tudja magát, viszont folyamatosan kiabál,artikulál..kész vagyok ettől.

Más 18 hónapos csinál így? Mert a mi környezetünkben lévők közül egyik sem.Mit lehet tenni, hogy kicsit szófogadóbb legyen.Mi most kitaláltuk, hogy ha nem fogad szót ,akkor be van téve a járókába de nem tudom mennyire érti, hogy miről is szól ez az egész mert ott meg tök jól el szórakoztatja magát szóval nincs ,,büntetés" szaga a dolognak.Próbáltam már megmagyarázni neki, hogy megüti a fejét.Pár hete még ezt is értette most meg mindig valami olyat csinál amitől az ember haja égnek áll.:)

Tippek, hogy lehet ,,megregulázni"? A verés ,rácsapás nem jöhet szóba, engem sem vertek soha.

2019. ápr. 10. 22:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Ekkora korban nálunk a konnektor volt az "anyahívó gomb"... tudta, hogy nem szabad, azért csinálta, hogy odamenjek, és mehettem is (persze volt benne dugasz is). A kanapén ugrálás meg 2 hét bölcsiszünetbe és később több év fogszabályozóba került az egyik gyereknél, úgyhogy a másodiknál már tiltottuk és másnak sem ajánlom.

Szóval az jó, amit írtak már, hogy ez figyelemfelhívás a részéről ill. a fölös energiák levezetése. Kell tiltani a rosszat, veszélyeset, de célravezetőbb, ha helyette felajánlasz mást, foglalkozz vele, ha igényli (pl. "segítsen" neked) és legyen több lehetősége a mozgásra (simán 2x3 óra friss levegő belefér nekik...). Legyél következetes, és le fog szokni erről is, csak előtte ezerszer teszteli, hogy a "nem" még mindig úgy van-e.

2019. ápr. 11. 09:44
 12/14 anonim ***** válasza:

Azt is mond el konkrétan, mit szabad tennie. Azt is, mit nem szabad - és mindig ott és akkor, amikor helyzet van. Ez az egyik kulcs. Részletesen: javaslom ehhez elolvasnod egy másik válaszom, ezt:

02:23 és 02:30

ápr. 12.:

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgy..

Köszönöm kedves figyelmed!

2019. ápr. 12. 02:39
 13/14 anonim ***** válasza:
49%
* (És cselekvéssel is reprezentáld -pl megsimogatod a plüsst ás a gyereked, megkéred, hogy simogassa meg a plüssjátékát, azt is, hogy vágja földhöz, hogy ezeket viszont szabad tennie stb-, a lényeg, konkrétan cselekedjétek meg ami kivitelezhető sérülés nélkül, miközben magyarázol: mit szabad neki és mit nem szabad -pl a plüsst megütöd mondván: anyával ezt nem szabad, anyát megütni tilos stb-, javaslom, mert leginkább a cselekvésből, a konkrét cselekvésből tanul az ovis és bölcsis, de az idézett linken megleled a részletes magyarázatomat!)
2019. ápr. 12. 02:47
 14/14 A kérdező kommentje:

Alap dolgokat még meg bírok mellette csinálni.Van amit szétpakolhat, direkt úgy rendeztem be a konyha alsó szakaszát, hogy ,,szórakoztató központ" legyen neki.Szóval a muszáj dolgok elvégezhetőek szerencsére.Van napirendünk is és nagy vonalakban tartjuk.A délutáni,esti alváson soha nem változtatunk.Vannak dolgok amiket szinte mindig ugyanabban az időben csinálunk.Járunk játszani a játszótérre.Jó 5 órát napi szinten kint van.Mondjuk zuhogó esőbe pld tegnap nem vittem, viszont mentünk több helyre estére elfáradt látszott rajta.

Én se gondolom, hogy az ugrálni hagyás jó volna, mert tényleg nagyon összeverheti magát, nagyon -nagyot tud esni lendületből és nem hiszem, hogy jó volna ha összetörné magát esetleg, ha nem tiltom is ugrál szóval a veszélye ennek megvan.

Olvasom majd a linket utolsó ,köszönöm a válaszokat!

2019. ápr. 12. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!