Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi lehet az oka annak, hogy...

Mi lehet az oka annak, hogy egy gyereknek gyakran fáj a feje mások zajongása miatt?

Figyelt kérdés
7 éves a lány. Akárhányszor a tanár valamiért kimegy az osztályból és a többi gyerek elkezd zajongani, megfájdul tőle a feje. Ilyenkor a hangok, az erős fény és az élénk színek is zavarják. Minél tovább tart a zajongás, annál jobban felerősödik a migrénje. Nap elején még viszonylag elviselhető a fájdalom, de mire végetér a nap, már erős hányingere van, és másra sem vágyik, minthogy egy sötét szobában legyen, ahol se hangok, se neonfény nincsenek..
2019. ápr. 7. 12:57
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg idegi alapú a fejfájás. Nem bírja a stresszt.
2019. ápr. 7. 13:03
 2/9 anonim ***** válasza:

Vannak, akik érzékenyebben reagálnak az ingerekre, különösen a sűrű, hangos, fényes, villogó ingerekre. Bizonyos állapotokban ez diagnosztikus jelentőségű. Neurológussal kellene konzultálni. Lelki szinten el tudom képzelni, hogy a pedagógus (olyan felnőtt, aki biztonságot jelent számára) távozása az osztályból egyfajta félelemérzettel tölti el a kislányodat, ez a szorongó állapot pedig érzékenyebbé teszi.

Fontos lenne, hogy az iskola biztosítana a gyerekeknek egy félrevonulási lehetőséget, pihenőhelyet, de sajnos ez abszolút nem megoldott az átlagiskolákban. Pedig a gyerekek legtöbbje szenved az iskolában a túl sok fizikai és szociális ingertől, csak van akinél ez például hangoskodásban vagy rosszalkodásban jelenik meg.

2019. ápr. 7. 13:09
 3/9 A kérdező kommentje:

"Valószínűleg idegi alapú a fejfájás."

Ezt hogy érted? Valami fejlődési rendellenességre utal?

2019. ápr. 7. 13:36
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Idegrendszeri gyengeség. Az idegrendszer alvással regenerálodik.

Többet kellene aludnia.

Levetitve felnőttre: pelda kelsz hajnalban, félkomában kavézol, neked sem hiányozna pl ezer decibellel rockzene. Kb ilyen amikor fáradt az ember.

2019. ápr. 7. 14:01
 5/9 anonim ***** válasza:
Omega vitamin is hasznos lenne plusz jod (pl jodozott soban is van)
2019. ápr. 7. 14:04
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Én felnőttként sem bírom ezt sokáig elviselni.. Migrénes vagyok - nem olyan fáj a fejem aztán arra már azt mondom migrén, hanem tényleg migrén-

Nekem segít a B komplex tabletta a megelőzésben. Orvos ajánlotta, stressz-csökentő hatása van, jót tesz az idegrendszernek.

2019. ápr. 7. 15:26
 7/9 anonim ***** válasza:
Létezik olyan, hogy hiperszenzitív ember.Ez nem betegség, hanem egy személyiségvonás, de már születéskor megvan. Esetleg nézz utána, hátha illik a lányodra a leírás. Persze nem biztos, csak szerintem esetleg ez is szóba jöhet. Ha viszont migrénes, akkor teljesen normális, amit leírtál, migrénes felnőtt is pont ezt csinálja, mert mástól nem múlik el.
2019. ápr. 7. 15:27
 8/9 anonim ***** válasza:
Ez nem normális dolog. Én mindenképp neurológussal konzultálnék, már csak azért is, hogy ne legyen szenvedés a gyereknek minden nap.
2019. ápr. 8. 08:19
 9/9 anonim ***** válasza:
Lányom is ilyen oviba is örült ha eljöhetett hamarabb mert fájt feje a az egész délelött halgattot hangzavartol ,neki elég volt pár óra csend szobában,mesét nézve ,
2019. ápr. 8. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!