Mi lehet az oka annak, hogy egy gyereknek gyakran fáj a feje mások zajongása miatt?
Vannak, akik érzékenyebben reagálnak az ingerekre, különösen a sűrű, hangos, fényes, villogó ingerekre. Bizonyos állapotokban ez diagnosztikus jelentőségű. Neurológussal kellene konzultálni. Lelki szinten el tudom képzelni, hogy a pedagógus (olyan felnőtt, aki biztonságot jelent számára) távozása az osztályból egyfajta félelemérzettel tölti el a kislányodat, ez a szorongó állapot pedig érzékenyebbé teszi.
Fontos lenne, hogy az iskola biztosítana a gyerekeknek egy félrevonulási lehetőséget, pihenőhelyet, de sajnos ez abszolút nem megoldott az átlagiskolákban. Pedig a gyerekek legtöbbje szenved az iskolában a túl sok fizikai és szociális ingertől, csak van akinél ez például hangoskodásban vagy rosszalkodásban jelenik meg.
"Valószínűleg idegi alapú a fejfájás."
Ezt hogy érted? Valami fejlődési rendellenességre utal?
Idegrendszeri gyengeség. Az idegrendszer alvással regenerálodik.
Többet kellene aludnia.
Levetitve felnőttre: pelda kelsz hajnalban, félkomában kavézol, neked sem hiányozna pl ezer decibellel rockzene. Kb ilyen amikor fáradt az ember.
Én felnőttként sem bírom ezt sokáig elviselni.. Migrénes vagyok - nem olyan fáj a fejem aztán arra már azt mondom migrén, hanem tényleg migrén-
Nekem segít a B komplex tabletta a megelőzésben. Orvos ajánlotta, stressz-csökentő hatása van, jót tesz az idegrendszernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!