Mit gondoltok egy olyan szülőről, aki ezt gondolja a Szuperdada-módszerekről?
A Szuperdada egy régebbi gyereknevelési tévéműsor volt, amiben a főszereplő nő fő büntetési módszere, hogy a hisztiző gyereket X percre sarokba kell állítani, ha pedig elmegy onnan, visszavinni és újrakezdeni a számlálást, és ha kell, akár 10x újracsinálni az egészet.
A kérdésben szereplő anyuka értelmetlennek és ostobaságnak tartja ezt a módszert. Szerinte, ha egy gyerek őrjöngve hisztériázik, "hozni kell egy vizes törülközőt, jól adni neki vele, és rögtön megtanulja, hogyan kell viselkedni".
Nem sarokba állítás volt az, hanem székre ültetés, ami egy nagyszerű módszer. Kizökkenti a gyereket. Az se mellékes, hogy annyi percig kell a gyereket ültetni, ahány éves.
Ütni nem kellene egy gyereket ss, az nem nevelés, hanem megfélemlítés
Én mondjuk egy dolgot alkalmaztam abból és be is vált: felkészítem a gyereket, hogy mi fog történni. Ha megkérem kapcsolja ki a tevet pl akkor nem esek neki azonnal es nyomom ki, hanem varok 2-3 percet, es esetleg 2x szólok hogy van még 1p. Azóta nem volt ilyen miatt hiszti se.
Egy felnőttnek se esne jól ha rögtön es azonnal kell csinalni vmit.
Attól hogy valaki egyiket sem gondolja jó megoldásnak az nem azt gondolja hogy vállba veregetni kell a gyereket amiért hisztizik,hanem hogy normálisan kell kezelni.
Komolyan azt hiszed hogy jó megoldás,ha megvered a gyereket mert hisztizik?! Persze ha azt akarod hogy féljen tőled,szorongjon és az első adandó alkalommal lelépjen,akkor tökéletes választás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!