Két éves korban már alkalmazható a büntipont (szuperdada)? Bevált már valamelyikőtöknek ez a módszer?
De aranyos!
Ezt kipróbálom!
Csak annyi a kérdésem, minden kötözködés nélkül, hogy nem válik-e követelőzővé ezáltal? Szóval, hogyha jól viselkedik, megjutalmazod. Persze nem most, hanem később, pl suliban majd, "pirosat kaptam, kérek érte pénzt". Tudom, ez így egy kicsit abszurd, de érted a lényegét?
És egy nap egy matrica, vagy mindig, mikor ügyesen elvégzi a teendőket?
Ez jó ötlet most nekem a bilizéshez, mert mindig vonyít, ha rá akarom ültetni, akár a bilire, akár a wc szűkítőre :)
Ranschburg szerint nagyon rossz ötlet tárgyjutalomban részesíteni a gyereket! Arra kell megtanítani, hogy magának a teljesítménynek örüljön, az ehhez kapocsolódó jó érzének, meg annak, hogy örömöt szerez a szüleinek is.
Egyébként a szuperdada sorozatból sok mindent láttam, de igazán jó ötletet még soha. A teljesen extrém esetekhez bejövős lehet a módszerük, de azért valljuk be, olyan agyament család nem sok van, mint amit a képernyőn látni lehet...
Kell dicsérni, kell példát mutatni, s néha előfordul, hogy kell kicsit veszekedni vagy épp popsira csapni. A büntipontnak nem sok értelmét látom - amíg kicsi a gyerek, max. megutálja a lakás azon pontját, ha meg már nagyobb, akkor nem foglalkozik vele.
Meg kell értetni a gyerekkel, hogy mit csinált rosszul, adni kell lehetőséget, hogy helyrehozza a hibát és ennyi. Ez megy büntipont nélkül is.
"Meg kell értetni a gyerekkel, hogy mit csinált rosszul, adni kell lehetőséget, hogy helyrehozza a hibát és ennyi."
És ha nem hozza helyre a hibát azt hogy szankcionálod? Tehát ha a rossz viselkedésformára figyelmezteted,de saját belátásából nem hagyja abba/nem változtat,akkor bünti nélkül hogyan kezeled? Köszönöm! (Tényleg érdekel.)
Emellett a tárgyjutalmat mivel váltanád föl? Mert Én is minden kötözködés nélkül kérdezem,nem azt tanulja ebből a gyerek,hogy csak a jutalomért tegyen jót?
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!