Ki mennyit engedi fortniteozni, mestermczni 6-8 éves gyerekeit?
Első, most tapsot vársz? Egyébként meg elég gáz , ha a 10 éves színvonala a bújócska 🙄
Kérdező, próbáld korlátozni, ne egész nap , hanem csökkentsd folyamatosan. Meg igen, legyen más program, menjetek el a piacra szombat reggel,segítsenek otthon pakolni, ha nincs udvar, akkor is el lehet menni a környékre bicajozni. Építsetek be valami ilyesmit a programba ne egész szombaton otthon üljenek, nekem ez nagyon fura.
Utolsó, épp az a baj, hogy a barátaik is ezekkel játszanak. Hiába van egy szülő, aki nem engedi a gépezést, ha a többi mind engedi, akkor kb. ugyanott tartunk, mert nincs kivel játszania a gyereknek, ha az összes osztálytársa egész nap minecraftozik.
Nálunk a gyerekek (4 és 5 éves) egyáltalán nem játszhatnak a számítógépen. Mi szoktunk néha játszani rajta, én pl. szeretem az igényes RPG játékokat, a férjem is, és igen, szokták néha látni a gyerekek is, ha játszik valamelyikünk, de egyrészt nem ülünk ott órákon át, így a gyerek nem azt látja, hogy folyamatosan valami képernyőt bámulunk, hanem hogy néha leülünk egy-egy órára. Másrészt ez szerintem olyasmi, mint mondjuk az alkohol, attól, hogy a gyerek látja, hogy családi ebédnél a felnőttek koccintanak, még el lehet magyarázni neki, hogy ő ebből nem ihat, mert ez a nagyobbaknak való, nem gyerekeknek. Nálunk ezt megértik a gyerekek. Cserébe én se zabálom fel a marslakócskás vitaminjukat, hiába imádom, mert az meg az övék és nem felnőtteknek való :) A számítógépes játékokra ugyanezek a szabályok vonatkoznak, hogy az nem nekik, hanem felnőtteknek való. Tudom, hogy sajnos idővel nehezebb lesz betartanunk ezeket a szabályokat, mert a csoportban lévő többi gyereknek már most megengedik a szülei, hogy 7/24 a gép előtt üljenek vagy a telefont nyomkodják, és félek tőle, hogy előbb-utóbb a gyerekeink szemében mi leszünk a rossz szülők, hogy mi nem engedjük. Igyekszünk olyan családokkal ápolni a kapcsolatot, akik hasonlóan gondolkodnak, mint mi, így a gyerekeknek van kivel együtt játszani, nem az van, hogy minden barátjuk otthon ül a gép előtt, ők meg egyedül unatkoznak, mert nem gépezhetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!