Szerintetek ilyen esetben mekkora mértékben hibás a szülő, és mekkorában a gyerek?
Amerikában többször is előfordult olyan eset, hogy egy 3 év körüli gyerek valahogy megtalálta a szülei pisztolyát és elsütötte, ezzel pedig a csecsemő kistestvére halálát okozta.
Szerintetek ilyenkor mennyire hibás a szülő, aki egyrészt, ha csak rövid időre is, de felügyelet nélkül hagyott egy 3 évest, másrészt, még ha nem is pont a konyhaasztalon, de elérhető helyen hagyott egy fegyvert?
És lehet-e hibáztatni egy ilyen tragikus eset miatt a 3 éves gyereket, aki kioltotta a testvére életét?
100% szülő
3 évesen a jót rosszat érti
A halált nem..
A következményeket nem
Magyarországon is ismerek olyatahol a 10-11 éves meglőtte a 6 éveset ( nem akarta bántani, nem fogta rá.. De elsült)
Csak neki nem lett maradandó károsodása
Fegyvert úgy tartunk, hogy gyerek ne érhesse el, de lehetőleg más se.. Kulcsos szekrényben, aminek a kulcsához sem fér hozzá
Ráülhet a gyerek fejére??
WTF?
Egyébként itt si ca tisztában a következménekkel, most tanulja csak.
Büntetni nem lehet a féltékenység miatt.
Nem
Lehet egyedül hagyni ilyen esetben
Igen
1 percre sem a másik gyerekkel.
Több vele töltött időre van szükség.. Kizárólag vele.
Bünti csak ront a helyzeten
"
De azt azért ti se gondoljátok komolyan, hogy egy szülő a nap 24 órájának minden percében szemmel tudja tartani a gyereket."
De, komolyan gondolom.
Van egy 3,5 évesem és most született testvére. Soha nem hagynám egyedül őket, mert akármilyen jó a nagy, most tanulja csak a helyzetet, érthető hogy féltékeny, nem várható hogy tökéletesen kezelje, a következményekkel pedig egy ekkora gyerek nincs tisztában.
Egyébként egyedül már hagyható egy 3 éves, nem kell szoros emberfogásban követni egész nap, de csak gyerekbiztos környezetben, ahol kizárt hogy bármilyen fegyvert leljen és más kisebb gyerekkel. hagyni már más tészta.
A szülő 100%-ban felelős.
Egy gyerekem van, csak olyan helyen hagytam egyedül, ahol max a saját nyálától fulladhatott volna meg.
Ha 2 gyerekem lenne, a nagyobbat kulon tenném a kisebbtől, amíg mondjuk a wcn ülök, akár a babára zárnám az ajtót úgy, hogy nálam van a kulcs.
Anyám is mesélt ilyeneket, hogy minket a tesómmal számtalanszor kettesben hagyott és majd kinyírtuk egymást, fegyver nélkül. Régen nevettem rajta, és elítéltem magunkat, mióta gyerekem lett értettem meg, hogy a szüleim pocsék szülők voltak.
Ha az összes gyerekét veszélyeztető szülő sittre kerülne, kb egy maréknyian lennének felnőttek az országban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!