Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ennyi idősen csak cumisüveg?!

Ennyi idősen csak cumisüveg?!

Figyelt kérdés
Kisfiú - 3 éves lesz júniusban. Előre leírnám: nem a saját kisfiamról van szó, viszont családtag. Csak és kizárólag cumisüvegből iszik, se itatópohár, se sima pohár. Meddig normális ez szerintetek? A szülőket látszólag egyáltalán nem érdekli ez, mert amikor szóbahozom, csak annyi a válasz, hogy "ráér még" meg hogy "nem fog 18 évesen is ebből inni ne izguljál". Véleményem szerint már rég nem kellene neki cumisüveget használni, hiszen lassan óvodás lesz. Mit gondoltok?

2019. márc. 18. 14:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
44%
Nincsen jobb dolgod bakker mint más életébe beleszólni?
2019. márc. 18. 15:16
 12/17 A kérdező kommentje:
Kiket is? :)
2019. márc. 18. 15:24
 13/17 A kérdező kommentje:
Jólvan, nem csalódtam az oldal felhasználóiban. A szint a régi.
2019. márc. 18. 15:24
 14/17 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem nem baj. Én is cumisüvegböl itatom a lányomat, aki 21 hónapos, így nem folyik mellé, egyszerűbb, anyosomék meg ilyen pohár fétisesek, szerintem már 6 hónaposan pohárból itatták, nem baj az sem és valóban biztos, hogy mindegyik gyerek megtanul egy idő után pohárból inni, én nem erőltetem. A fogak meg elromolhatnak úgyis ha pohárból iszik, akkor is érintkezik a fogakkal a folyadék.
2019. márc. 18. 15:25
 15/17 anonim ***** válasza:

Attól is függ mi van a cumisüvegben. Rokon gyerkőc cumisüvegből iszik. Hígított gyümölcslevet, vagyis üdítőt. Azzal alszik el, 20-30 pereceket tartja a szájában és egész nap előtte van. 2,5 éves, az első két foga kb már nincs is.

Én is úgy gondolom, hogy mint ahogyan én, az anyja meg az apja is látja a bajt, az ő dolguk ezt intézni, nem látok bele a mindennapokba, a törekvésekbe. Csak sajnálom a kissrácot.

Nagyon szeretném a fiamat leszoktatni a cumisüvegről. Egyedül a tápszert issza abból és sajnos semmi másból nem hajlandó elfogadni. Ő ezen alszik el, sokkal nem jobb a helyzet, talán kevesebb időt van a szájában. Sajnos sok tippet nem találok hogyan tudnám kiváltani a cumisüveget. Pedig már 1,5 éves, jó lenne elhagyni.

Ellenpéldaként ott van az unokahugom aki 4! éves múlt. A reggeli és esti kakaóját még a mai napig nem sikerült az anyjának leváltani cumisüvegről. Az ő fogai pl tökéletesek, biztos sok máson is múlik ez, de segíteni tuti nem segít.

2019. márc. 18. 16:25
 16/17 A kérdező kommentje:
Sajnos csak gyümölcslé neki is... Látszik hogy megsínylik a fogacskái és a beszéde sem indult meg rendesen. Persze ez utóbbi nem biztos hogy kapcsolódik az üveghez, nem tudom.
2019. márc. 18. 17:58
 17/17 A kérdező kommentje:
Beleszólni nem fogok nekik hogy hogy csinálják, eddig sem tettem soha. Csak szomorú látni, hogy hiába vannak tudatában hogy valami nem jó, csak annyit mondanak "jóvan az úgy".
2019. márc. 18. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!