Mennyi ajándék normális gyerekeknek születésnapra stb?
Szerintem meg jó befolyásolni, mit vegyenek mások. Persze, mindenki eldönti, mit ad, én meg eldöntöm, mit engedek be a házba és mit nem...
Nekünk még csecsemő a baba, de már elkezdték, ezért én írtam ajándéklistát, abból lehet választani, de én annak a tárgynak örülök a legjobban, amit nem kapunk 😁
Aranyközépút.
Nem kell elhalmozni 100 féle dologgal egyszerre, de ez a szigorúan csak 1 és más semmi logika sem érthető számomra.
11!
Ezzel csak az a baj, hogy egy idő után eleve lesz a csaladodnak a te kis listadbol és vagy magasról tesznek rá és azt vesznek, aki nekik tetszik, vagy abszolút megszüntetik az ajándékozást. Ez utóbbi lehet, higy neked jó, de a gyereknek nem fog tetszeni
Egyébként az én családom örült, mert rájöttek, semmi szükség 10 pár cuki babazoknit venni, amikor van már 30, és azt sem használjuk... ők úgy gondolják szerencsére, hogy mi látjuk, tudjuk, mi kell éppen.
Ha beszüntetnék az ajàndékozást, akkor sem lenne baj. De a nevelési elveket az találja ki, aki nevel. Nem is értem a logikátokat. Ha mi tartjuk el a gyereket, mi foglalkozunk vele 24 órában, akkor a rokon alkalmazkodjon, ha ajándékozni akar. Ha az évente látott nagynéni örömet akar okozni, akkor mért hozna olyasmit, amit ellenzünk, kártékonynak tartunk, van már belőle 5, nem érdekli a gyereket, nem a korosztályának való? Akkor ő nyomná le az én torkomon az elveit.
Ez olyan, mintha valaki direkt hússalátát vinne ajándékba egy vega családnak.
Másrészt egyre több család szokik le a tárgyak adásáról, még ha erről nem is hallottatok vagy nem is helyeslitek. Felnőttek sokhelyütt ajándék helyett adományt kérnek egy általuk kedvelt szervezetnek, és a gyerekek is sok helyen élményt kapnak ajándékba.
Arról meg hogy melyik játék szar: gyakran drága, még csak nem is igénytelen kivitelű játék is szar. Pl ugató-ugráló elemes kutya. Sokezer, de akkor is bóvli. Káros a fantáziának, nem tud vele játszani a gyerek csak megkívánja, mintba színes nyalókát vagy a vattacukrot.
Az Egyszerűbb gyerekkor irányzat szerint alapból csak nehány játek lehet a gyerek számára elérhető helyen, és ha egy újat kiteszel, egy régit el kell tenni.
Én amúgy az Anyunak sokat meséltem erről, és nagyon tetszett neki, rögtön kérte, hogy küldjem a listát, amin a leghosszabb tétel, a mit NE vegyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!